James-Bond-Daniel-Craig-007

Izložba vozila Džejmsa Bonda

 

Izložba 50 vozila iz filmova o Džejmsu Bondu otvara se sutra u Nacionalnom automobilskom muzeju u Bjaliju (www.beaulieu.co.uk), na jugu Engleske, objavio je danas britanski list Telegraf (Telegraph). Na izložbi „Bond u pokretu“ (Bond In Motion), povodom pedesetogodišnjice filmova o tom tajnom agentu, biće najpoznatija I najomiljenija vozila iz filmova – automobili, čamci, motocikli, saonice, avioni.

Povezana vest:  Zvezda Harryja Pottera Daniel Radcliffe kao frontmen Queena?

Glavna atrakcija će – kao i obično – biti dva automobila iz „Goldfingera“ – Bondov „Aston Martin db5“ iz 1964. i „Rols Rojs fantom III“ iz 1937. koji je „pripadao“ glavnom negativcu. Posetioci će moći da vide i „Vet Neli“ (Wet Nellie) – podvodni „Lotus Esprit S1“ iz „Špijuna koji me je voleo“ (The Spy who loved me), zatim „BMW 750iL“ iz „Sutra ne umire nikad“ (Tomorrow never dies), „Jaguar xkr“ opremljen naročitim oružjem iz „Umri drugi dan“ (Die another day) i „Ford Mustang“ iz „Dijamanti su večni“ (Diamonds are forever).

Povezana vest:  Mel Gibson pokušao da navede policiju da ga ubije

Biće izložen i mali avion „Bede Acrostar“ iz filma „Oktopusi“ (Octopušy), originalni „Parahawk“ – hibrid sanki i zmaja iz filma „Svet nije dovoljan“ (The world is not enough), kao i kutiju za čelo koju je Timoti Dalton upotrebio kao sanke bežeći od progonitelja u „Dahu Smrti“ (Living daylights).