george-lucas

Džordž Lukas najavio povlačenje iz Holivuda

 

Autor filmova iz serije „Ratovi zvezda“, režiser i producent Džordž Lukas, rekao je za Njujork tajms da napušta Holivud i svoju producentsku kompaniji „LukasFilm“, objavili su danas svetski mediji.

Njegov dvadesetogodišnji projekat „Red Tails“, drama smeštena u vreme Drugog svetskog rata, ovog meseca će stići u bioskope, čime će, kako je rekao, završiti s holivudskim blokbasterima i posvetiti se nezavisnim niskobudžetnim filmovima.

Povezana vest:  Kristofer Voken kao kapetan Kuka

-Povlačim se. Napuštam biznis, kompaniju, sve to – rekao je Lukas.

Mediji prenose da je on ipak sebi ostavio mogućost da napravi peti nastavak „Indijana Džonsa“, sa Stivenom Spilbergom i Harisonom Fordom. Što se tiče „Ratova zvezda“, Lukas je potvrdio da se neće mešati u buduće filmove vezane za sagu.

-Zašto bi ih snimao još ako se celo vreme svi deru na vas i govore vam kako ste grozna osoba – rekao je reditelj i dodao da je njegovo pravo da svoje filmove menja.

Povezana vest:  Film "Knjiga o džungli" od 14. aprila u bioskopima

-Na internetu, svi oni koji se žale što sam napravio izmenu u potpunosti menjaju film“, rekao je. „Ja kažem: U redu. Ali, moj film, sa mojim imenom, koje kaže da sam ga ja napravio, treba da bude onakav kakav ja želim.

Film „Ratovi zvezda: Epizoda I – Fantomska pretnja“ izlazi u 3D formatu 9. februara.

Povezana vest:  Kristen i Rob zajedno proslavili Novu godinu