andrija_prlainovic_par_vat

EP HOLANDIJA 2012

Srpski vaterpolisti: Radujemo se utakmici sa Hrvatima

 

Vaterpolo reprezentativci Srbije poručili su danas iz Ajndhovena da se raduju sutrašnjoj utakmici sa Hrvatima, u trećem kolu B grupe šampionata Evrope, ali ističu da od njenog ishoda ništa neće zavisiti. Kapiten Srbije Vanja Udovičić mirno očekuje meč, koji će biti repriza polufinala sa prethodnog šampionata Evrope u Zagrebu, kada su Hrvati slavili.

-Do sada smo uvek igrali važne duele, mada ovog puta nema neki presudan značaj. Očekujem da podignemo nivo igre u određenim segmentima i ukoliko u tome uspemo biću zadovoljan. Hrvatska je odlična ekipa, imamo respekt jedni prema drugima, ali pravi ispiti slede tek kasnije – jasan je Udovičić.

Povezana vest:  Savić: Kad igramo pred Delijama uvek smo u prednosti

Filip Filipović ističe da je odbrana najveći adut hrvatskog tima, ali da su veoma opasni i u napadu.

-Karakteriše ih veliko strpljenje, ne troše puno lopti, ne srljaju. Odlično su fizički pripremljeni, u završnici lome rivala. Crna Gora im je odolevala tri četvrtine, a zatim pala. Biće teško, a odluka će sigurno pasti u psolednje dve četvrtine – rekao je Filipović.

Povezana vest:  SP U ŠANGAJU, Dejan Udovičić: Tek smo na početku, nema opuštanja

Andrija Prlainović je rekao da se raduje seriji teških utakmica jer se na taj način najbolje podiže forma pred završnicu šampionata.

-Mađari su već u polufinalu, ali lično takvu poziciju danas ne bih voleo. Duel sa Hrvatskom uvek dosta znači ali ovoga puta nema nikakav odlučujući karakter. Svi su još u igri – poručio je Prlainović.

Povezana vest:  Remi u Skoplju

Kako i dolikuje najumereniji u izjavama bio je selektor Dejan Udovičić.

-Uvek su dueli sa Hrvatskom poslastica. Nama je ipak prevashodni cilj da se pripremimo najbolje što možemo za najvažnije duele. Hrvatski vaterpolo je kvalitetom uvek izazov za nas. Daćemo sve od sebe, imamo veru i nadam se najboljem – istakao je selektor Srbije.

Utakmica Srbija – Hrvatska igra se sutra od 17.30 časova.