Podzemni svet

Underworld: Awakening (2012)

(Podzemni Svet: Buđenje) 

Ove Nukelarne Zime vas u bioskopu očekuje novi nastavak Underworld sage. Na velike ekrane se vraća ljubimica svih gikova i fetišista Kejt Bekinsejl vitlajući dva pištolja ko nikad pre, obučena u svoj uski uski kožni kostim. Sama radnja filma je:

Ljudi su otkrili postojanje Vampira i Lajkana i rešili da ih istrebe. Selena biva uhvaćena i sticajem okolnosti puštena na slobodu posle 12 godina hibernacije. Međutim svet se promenio i Selena ne samo što sada mora da se brine o sebi i pronađe Majkla, već na grbači ima i klinku o kojoj treba da se stara.

Povezana vest:  Lindsi Lohan ponovo u zatvoru, pa puštena uz kauciju

Jedan moj strani kolega je lepo to sročio: Kejt Bekinsejl + uski kožni kostim = $$$ i to je zapravo suština čitave sage. Iskreno, mene užasno podseća na Resident Evil 4: jeftini speicjalni efekti, digitalna krv svuda, trajanje do 90 min., dijalozi kao iz Biljeg Života, osrednji faktor zabaveđ, gluma Mima Karadžić faktor: 2… Što se krvi tiče, nje ima svuda i to obilato. Davno je bilo kada sam gledao Podzemni Svet 1 i 2 ali se ne sećam da je bilo toliko raznetih glava i počupanih grkljana.

Povezana vest:  Novi film Dejvida Švimera premijerno u Torontu

under_4Ovom prilikom moram da napomenem da je Takvud nabavio digitalni projektor od 2K. I slika je predivna. Boje su mnogo lepe, oštrina je besprekorna a digitalni titl je odličan. Šteta što je ostatak bioskopa i dalje krš.

Kako bilo, ako ste za malo lake celuloidne zabave sa vampirima, vukodlacima, ribama u uskim kožnim kostimima i digitalnim nasiljem, Podzemni Svet: Buđenje je prava stvar za vas. Ako pak ne, uskoro u bioskope dolazi Resident Evil: Retrobution (Pritajeno Zlo: Odmazda). A ako ni to nije vaš celuloidni ukus, ne brinite se, uskoro će umetničarenja na FEST-u.

Povezana vest:  Džek Blek u mračnoj komediji