Drvo zivota

Filmovi distributerske kuće Tuck na 40. FEST-u!
 
Distributerska kuća Tuck na 40. FEST-u predstaviće 7 filmova, od kojih će se tri naći kasnije u redovnoj distribuciji!
Čast da otvori ovogodišnji FEST 24. februara imaće film reditelja Terensa Malika, Drvo života (The Tree of life), koji je ujedno i dobitnik Zlatne palme za 2011.godinu. Glavne uloge u filmu tumače Bred Pit, Džesika Čestin i Šon Pen. Pored uspeha na filmskom festivalu u Kanu, ova potresna drama je nominovana za tri Oskara. Film će se posle FEST-a naći na redovnom bioskopskom repertoaru.
Po mišljenju mnogih kritičara, film koji se našao u Top 10 filmova u 2011. godini je i film Vozač (Drive) reditelja Nikolasa Vindinga Refna sa Rajanom Goslingom u glavnoj ulozi.
Ovaj napeti triler će se posle prikazivanja na FEST-u kasnije naći i u našim bioskopima.
Najnoviji film reditelja Klinta Istvuda J.Edgar (J.Edgar), sa Leonardom Dikapriom, Naomi Vats i Armijem Harmerom u glavnim ulogama će takođe naći u okviru programa ovog festivala.
Glumac Demijan Bićir je nominovan za nagradu Oskar za najbolju mušku ulogu u filmu Bolji sutra (A better life) i domaća publika će biti u prilici da pogleda ovaj film na 40. FEST-u.
Film Bolji život neće ići u dalju distribuciju.
Na ovogodišnji FEST stižu i filmovi Dabar (The Beaver), drama koju je režirala glumica Džodi Foster i glavnu ulogu dodelila Melu Gibsonu, Nespokojni (Restless) reditelja Gus Van Santa i Orkanski visovi (Wuthering heights) rediteljke Andre Arnold. Ove filmove će publika imati priliku samo da pogledaju na FEST-u.

 

Povezana vest:  Za Beogradskog pobednika za najbolji film nadmetaće se 17 filmova iz 15 zemalja