Parada_2

Parada prestigla Montevideo

 

Posle ovog vikenda, film „Parada“ Srđana Dragojevića, u produkciji Delirium films-a, prestigao je najuspešnije srpsko filmsko ostvarenje „Montevideo, bog te video“ – ukupnom gledanošću u regionu! Ovaj film, koji se od prošle nedelje prikazuje i na teritoriji Federacije BIH, kao i već treći mesec u bioskopima Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore, dostigao je 520.000 gledalaca.

Povezana vest:  Akademija: Četiri Oskara će biti dodeljena za vreme reklama

Najveći rast gledanosti „Parada“ postiže u Hrvatskoj, gde je već tri nedelje na vrhu gledanosti i gde je broj gledalaca u bioskopima prešao cifru od 100.000, sa sasvim neizvesnim konačnim ishodom, jer gledanost raste iz nedelje u nedelju.

-Mislim da je ovo veliki podsticaj za sve producente i autore u čitavom regionu, jer „Parada“ je „pokazna vežba“ da je samo međusobna saradnja put za sve države bivše Jugoslavije, kako na privrednom, tako i na kulturnom planu. Ovi čopori beslovesnih huligana i šovinista sa raznih strana neće zaustaviti logičan proces saradnje i povezivanja. Kada mi neko počne rečenicu argumentom „a oni su nama…“, ja kažem – A šta mislite, zašto se u Šibeniku na kartu za „Paradu“ čeka dva dana?! Hajde da gledamo pozitivne stvari, inače, ponovo ćemo uci u tu „vrtešku“ međusobne mržnje i optuživanja, koju sam ja u jednom svom prethodnom filmu nazvao „Drekavcem“ – rekao nam je reditelj Srđan Dragojević.

Povezana vest:  "PRINC OD PERSIJE" 2. juna u Sava centru