tika stanic kao andric i vlada aleksic kao korac 

U susret premijeri filma „Žućko- priča o Radivoju Koraću“ glumac Tihomir Stanić govori o svojoj ulozi u filmu
 
Igrano-dokumentarni film „Žućko- priča o Radivoju Koraću“ Gordana Matića premijerno će biti prikazan 16. februara u Sava centru. U priči o legendarnom košarkašu, njegovom životu, vremenu u kom je živeo i svemu što je kao ličnost predstavljao za tadašnje društvo, ali i generacije koje su došle posle njega, igraju Vladimir Aleksić, Katarina Radivojević, Voja Brajović, Tihomir Stanić, Tamara Krcunović.
Naš proslavljeni glumac Tihomir Stanić u filmu igra našeg nobelovca Ivu Andrića, a o svojoj ulozi u filmu kaže:
„Nekoliko puta do sada sam igrao Ivu Andrića i svaki put o tom velikom čoveku otkrivao nešto novo.
Tako je bilo i ovaj put, u pripremama za film o Koraću. Svima je poznato da je Andrić voleo sport, naročito košarku. Košarci je čak posvetio i jedan deo u „Znakovima pored puta” gde kaže:
„Hvatajući ili bacajući loptu, čovek se ne samo produžuje i raste nego i preobražava: biva drugačiji, lakši i lepši, prevazilazi sebe, približava se bestežinskom stanju i visinskom letu, trijumfu svoga tela i, u isto vreme, pobedi nad njim”…
stanic u ulozi andrica i aleksandra andjelkovic kao andriceva supruga1 
„Ono što nisam znao je da je Ivo Andrić bio veliki poštovalac Radivoja Koraća i da je između ta dva izuzetna čoveka postojalo prijateljstvo i duboko poštovanje. Žućko naravno nije bio samo vrhunski sportista, već i istinski intelektualac, zaljubljenik u umetnost, književnost naročito.
Njegova harizma osvojila je i prilično zatvorenog Andrića, koji je u spomen tom prijateljstvu, prema sopstvenom svedočenju, svaku svoju posetu Sarajevu završavao obilaskom spomenika na mestu pogibije Radivoja Koraća.
Radujem se premijeri i verujem da će publika voleti ovaj film“, dodaje Stanić.
Film „Žućko- priča o Radivoju Koraću“ u redovnoj bioskopskoj distribuciji će biti od 17. februara.

 

Povezana vest:  Plašićete se mraka nakon novog horora iz radionice majstora Giljerma del Tora - „Ne plaši se mraka“ od 25. avgusta u bioskopima