Film Put po prozi Kormaka Makartija u Srbiji od 8. aprila 

the-roadPostapokaliptični film „Put“ Džona Hilkouta (John Hillcoat), snimljen prema romanu za koji je Kormak Makarti (Cormac McCarthy) dobio Pulicerovu nagradu, počeće 8. aprila da se prikazuje u beogradskim bioskopima, saopštila je danas distributerska kuća Cinears. 
„Put“ je dugo iščekivano ostvarenje, sa Vigom Mortensenom (Viggo) i Šarliz Teron (Charlize Theron) u glavnim ulogama, čija je svetska premijera nekoliko puta odlagana. 
„Put“ je avanturistička i horor priča, čiji bezimeni junaci, Otac i Sin, putuju uništenom Amerikom. Nju je kao i ostatak sveta, pre deset godina, opustošila misteriozna kataklizma, čiji su rezultat – nedostatak energije, vegetacije i hrane, tlo prekriveno prašinom i oblačno nebo koje zaklanja sunce. 
„Put“ je „smelo avanturističko delo koje nas vodi u budućnost u kojoj je čovek prisiljen da pokaže i najgore i najbolje od sebe; priča o budućnosti u kojoj otac i sin preživljaju jedino zahvaljući ljubavi“, navodi se u saopštenju. 
U ostalim ulogama pojavljuju se Robert Dival (Robert Duvall), Gaj Pirs (Guy Pearce) i dečak Kodi Smit Mekfi (Kodi Smit-McFee), a muziku za film napisali su Nik Kejv (Nick Cave) i Voren Elis (Warren Ellis). 
Kormak Mek Karti važi za modernog klasika američke književnosti, a po njegovoj prozi su braća Koen (Cohen) snimila hit film „Nema zemlje za starce“. 
Za roman „Put“, Mek Karti je 2007. godine dobio Pulicerovu nagradu, a film, snimljen po scenariju Džoa Penhala (Joe Penhall), dobio je izvanredne kritike na festivalima u Veneciji, Torontu, Grčkoj i drugim zemljama, gde je prikazan tokom jeseni. 

Povezana vest:  Domaći film „Taksi bluz“ 17. januara u Velikoj sali Kombank dvorane

Trejler za film Put možete da pogledate OVDE!