toricki_iznerDAVIS CUP

Susret Srbije i SAD otvaraju Troicki i Izner

 

Meč teniskih reprezentacija Srbije i SAD u Beogradu u prvom kolu Svetske lige Dejvis kupa otvoriće Viktor Troicki i Džon Izner, odlučeno je na današnjem žrebu.

Meč Troickog i Iznera počeće sutra u 16 sati u beogradskoj Areni, a mečevi će se igrati na šljaci. Drugi meč u petak odigraće Novak Đoković i Sem Kveri.

U subotu je na programu meč dublova koji treba da počne u 14 sati. Za Srbiju će igrati Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević, a za SAD braća Bob i Majk Brajan.

Mečevi u nedelju počinju u 15 sati, a prvi je na programu susret Đokovića i Iznera. Poslednji je na programu meč Troickog protiv Kverija.

Selektori reprezentacija imaju pravo da promene igrače do sat vremena pre početka meča. U drugo kolo će se plasirati ekipa koja prva stigne do tri pobede.

-Najvažnije je da su igrači dobro pripremljeni i motivisani. Nikola Pilić i ja smo dosta razmišljali o tome ko će igrati i u singlu i dublu. Mislim da smo, taktički, odabrali najbolja rešenja – rekao je selektor Srbije Bogdan Obradović na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni.

Povezana vest:  ATP MONTREAL, Troicki u drugom kolu turnira u Montrealu

Najbolje rangirani srpski teniser Novak Đoković ocenio je da je Sem Kveri mnogo napredovao od njihovog poslednjeg meča.

-Znam da Kveriju šljaka nije omiljena podloga, a jedna od naših prednosti je upravo bilo to što smo mogli da biramo na čemu ćemo igrati. Sa Kverijem sam poslednji put igrao u Monte Karlu, baš na šljaci, kada sam ga dobio u dva seta. Od tada je mnogo napredovao. Neće biti nimalo jednostavno, iako svi očekuju pobedu – kazao je Đoković.

On je dodao da je Dejvis kup specifično takmičenje, jer teniseri tokom sezone nemaju mnogo prilika da igraju za reprezentaciju i to pred domaćim navijačima.

nole_i_zastavaJanko Tipsarević ocenio je da će duel u dublu sa braćom Brajan biti najteži u njegovoj desetogodišnjoj reprezentativnoj karijeri.

-Za mene će ovo biti najteži dubl meč u Dejvis kupu, jer je američki dubl jedan od najboljih u istoriji. Uvežbavali smo taktiku na treninzima, a moje je da slušam i radim ono što mi Ziki kaže – objasnio je, kroz smeh, Tipsarević.

Povezana vest:  Troicki u četvrtfinalu čelendžera u Banjaluci

Zimonjić se na to nadovezao podsetivši da je protiv braće Brajan igrao preko 30 puta i da zna koji je recept za pobedu.

Viktor Troicki ocenio je da bi jedna od njegovih prednosti u prvom meču mogla da bude činjenice da je Izner debitant u Dejvis kupu.

-On je, posle Rodika, najbolji igrač SAD. Trenutno igra u sjajnoj formi. Igrali smo jednom i pobedio sam ga. On će imati veću tremu, jer prvi put igra u Dejvis kupu – kazao je Troicki.

Selektor SAD Patrik Mekinro složio se sa konstatacijom novinara da je Srbija favorit na papiru, ali je rekao da to neće odlučiti ovaj duel.

-Oni jesu favoriti, imaju drugog igrača sveta i još trojicu veoma dobrih tenisera. Ipak, i mi smo u nekim ranijim mečevima bili favoriti, pa smo gubili. To je draž Dejvis kupa, moramo da iskoristimo svoje šanse – naveo je Mekinro.

Povezana vest:  Krstin u četvrtfinalu čelendžera u Maroku

Džon Izner izjavio je da će pokušati sutra Amerikancima da donese prvi poen.

-Troicki je agresivan na svim podlogama, pogoto na šljaci. Pokušaću da donesem ekipi prvi poen, iako će biti teško. Jedva čekam svoj debi u Dejvis kupu – poručio je Izner.

Sem Kveri ocenio je da Srbija ima izuzetno kvalitetnu ekipu, odličan dubl i da očekuje veliku borbu u Beogradskoj Areni.

Braća Brajan, Bob i Majk, rekli su da Zimonjića poznaju odlično, ali da su spremni da pariraju srpskom dublu.

-Zimonjića odlično poznajemo, a potreban nam je i plan za ostale igrače Srbije. Očekujem dobru atmosferu i odličan tenis – rekao je Bob Brajan.

-Nisam iznenađen odlukom da Janko igra u dublu, jer je i tu dobar. Ipak, spremni smo za ono što nas čeka – zaključio je Majk Brajan.