IA_4

Najavljena ostvarenja u distribuciji MCF-a  tokom 2012. godine
„Titanik 3D“, „Ledeno doba 4“, „Prometej 3D“, novi filmovi Polanskog, fon Trira, Pejna, de Iglesije, Von Kar Vaija
 
Prometej_1Distributerska kuća „MCF MegaCom Film“ predstavila je danas u bioskopu „Cineplexx“ ostvarenja koja će distribuirati tokom 2012. godine – holivudska ostvarenja iz studija „20th Century Fox“ i raznovrstan program nezavisnih filmova iz Evrope i Azije.
Do kraja meseca očekuju nas dve premijere – „Ovo znači rat“ 15. februara u Sava centru, i „Hronike“ 22. februara u multipleksu „Kolosej“.
U martu će se u bioskopu naći i „Ghost Rider 2: duh osvete 3D“.
Tokom marta i aprila u bioskopu će se naći ostvarenja prikazana na 40. FEST-u: „Krvoproliće“, „Melanhoilja“, „Potomci“, „Best Exotic Marigold Hotel“,  „Ovo mora da je to mesto“, „Čelična lejdi“, „Avr“, „Imamo papu“.
5. aprila u bioskope stiže „Titanik 3D“, kultni film Džejmsa Kamerona i jedan od filmova sa najvećom zaradom u istoriji kinematografije, konvertovan u 3D .
Jun i jul su vreme za dve dugo očekivane premijere – 7. juna u bioskope stiže novi film Ridlija Skota, „Prometej 3D“, dok je 5. jul rezervisan za premijeru novog nastavka popularne franšize – „Ledeno doba 4: pomeranje kontinenata 3D“. Uskoro počinje i sinhronizacija četvtog dela „Ledenog doba“ na srpski jezik.
U avgustu iz studija „20th Century Fox“ stiže još jedno 3D ostvarenje, „Abraham Linkoln – lovac na vampire 3D“, čiji je start zakazan za 2. avgust.
Među ostvarenjima koja će se tokom 2012. godine pojaviti u bioskopima u distribuciji MCF-a su i novi filmovi Nikolasa Refna – „Only god forgives“, Aleksa de la Iglesije – „As luck would have it“ i prvi film o borilačkim veštinama Von Kar Vaija – „The Grandmasters“.
Tokom prezentacije, najavljene su i novine u bioskopu „Cineplexx“, kao što su zanimljive akcije koje će biti organizovane povodom važnih datuma kao što su Dan žena i Dan studenata, kao i promotivne večeri u bioskopu kao što su Lady’s night i Man’s night.
„Cineplexx“ je najavio i ekskluzivno  prikazivanje nefilmskih sadržaja, odnosno opera i baleta iz prestižnih svetskih teatara.
Kao uvertira za sledeću sezonu (2012/13), u kojoj će „Cineplexx“ uživo prenositi iz čuvene njujorške  Metropoliten opere, milanske Skale i moskovskog Boljšoj teatra,  a koja počinje u septembru, na repertoaru „Cineplexx-a“ će se od marta do jula već naći visoko kvalitetni snimci nekih od opera i baleta iz evropskih teatara.
Tako će tokom marta, aprila, maja i juna domaća publika po prvi put u bioskopu imati priliku da vidi dela kao što su „Travijata“,  „Toska“, „Nabuko“, „Ana Bolen“ i mnoga druga.
U Kragujevcu će se 20. marta otvoriti još jedan „Cineplexx“ u okviru novog tržnog centra „Plaza“, pa će se tako ova porodica bioskopa proširiti u Srbiji. Bioskop će imati 6 digitalnih sala, opremljenih RealD sistemom za 3D digitalne projekcije, a kapacitet bioskopa će biti oko 1100 mesta. Programski i sadržinski ovaj bioskop će biti sličan beogradskom „Cineplexx-u“.

 

Povezana vest:  Stenli Tuči u sagi Kapetan Amerika