Zucko_plakat_smanjeno

Gosti na premijeri filma „Žućko – priča o Radivoju Koraću“ 16. februara u Sava centru
 
Igrano-dokumentarni film scenariste i reditelja Gordana Matica „Žućko – priča o Radivoju Koraću“ premijerno će biti prikazan u četvrtak, 16. februara u Sava centru od 20.30. časova.
Na premijeru filma svoj dolazak su potvrdile mnogobrojne ličnosti iz sportskog, kulturnog i javnog života. Među njima su i Bora Stanković, Ranko Žeravica, Vladimir Cvetković, Nemanja Đuric iz Srbije, Ivo Daneu i Boris Kristančić iz Slovenije, Josip Đerđa i Nikola Plećaš iz Hrvatske, koji su i sagovornici u filmu.
Film je snimljen pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije, iz čijeg je kabineta potvrđen dolazak predsednika Tadića na premijeru filma.
Film su podržali su i Sekretarijat za kulturu grada Beograda, Ministarstvo kulture, Ministarstvo omladine i sporta, Filmski centar Srbije, Međunarodni olimpijski komitet, Olimpijski komitet Srbije, Košarkaški savez Srbije, Košarkaški savez Beograda, OKK Beograd, Grad Kragujevac, Grad Sombor, Grad Ljubljana, opština Stari grad, opština Vračar.
Sponzori filma su Telekom Srbija, Srbijagas, Pošta, Uniqa osiguranje, Elektroprivreda Srbije, Udruženje banaka Srbije, Lasta.
Film su medijski podržali PRVA TV, POLITIKA, KURIR, VEČERNJE NOVOSTI, Radio TRI, portal NA DLANU, Radio NAXI, NAXI portal, portal MONDO, ARENA sport, SOS kanal, Sportski žurnal, Sport.
Film „Žućko – priča o Radivoju Koraću“ osvojio je dve nagrade na Filmskom festivalu u Palermu – za najbolji strani film i najbolju režiju.
“Žućko – priča o Radivoju Koraću” snimljen je u produkciji kompanija „ReKreativno“ i „Gargantua“ i koprodukciji sa „Arkadena“ studiom iz Slovenije.

 

Povezana vest:  Film "12 godina ropstva" treba prikazivati studentima