ratni_konj

SPILBERGOV „RATNI KONJ“ PREMIJERNO NA FESTU

Spilbergov „RATNI KONJ“ biće premijerno prikazan na ovogodišnjem FEST-u u nedelju, 26. februara u 19h, i u ponedeljak, 27. februara u 11h u Sava Centru.

6 NOMINACIJA ZA OSKARA, A MEĐU NJIMA I NOMINACIJA ZA NAJBOLJI FILM!

Od reditelja Stivena Spilberga stiže „Ratni konj“, epska avantura za publiku svih uzrasta. Smešten na predivnim predelima ruralne Engleske i Evrope za vreme prvog svetskog rata, „Ratni konj“ počinje s pričom o izvanrednom prijateljstvu između konja po imenu Džoi i mladića Alberta koji će ga pripitomiti i izdresirati. Kada ih na silu razdvoje, film će pratiti neverovatno putovanje ovog konja u toku rata, koji će menjati i inspirisati živote ljudi koje će sretati – od britanske konjice, nemačkih vojnika do francuskog farmera i njegove unuke – pre nego što priča dostigne svoj emotivni vrhunac u srcu ničije zemlje.

Povezana vest:  Ema Votson je lepotica godine po magazinu Maxim

Prvi svetski rat je doživljen kroz putovanje ovog konja – jedne odiseje radosti i tuge, strastvenog prijateljstva i velike avanture. „Ratni konj“ je jedna od najboljih priča o prijateljstvu i ratu – uspešna knjiga je pretočena u još uspešniji pozorišni hit koji stiže na Brodvej sledeće godine. A sada dolazi na velika platna u epskoj adaptaciji jednog od najvećih reditelja filmske istorije.

Povezana vest:  Večeras je dodela Oskara

„Film koji ostaje u mislima i duže nego što se zadržava u srcu.“

Džo Morgensten, Wall Street Journal

“Ratni konj je hrabar, izvanredan porodični film snimljen u duhu najbolje Holivudske tradicije.“

Ian Frir, Empire Magazine

Od 1. marta ovaj film stiže i na redovne bioskopske repertoare.