Tradicionalno i ove godine Filmski centar Srbije prisutan je na filmskom festivalu u Berlinu u okviru Evropskog filmskog marketa (EFM).

Kroz brojne formalne sastanke i neformalne razgovore promoviše se aktuelna srpska filmska produkcija, Srbija kao poželjna lokacija za snimanje filmova, podsticaji koje naša država pruža inostranim produkcijama, kao i nadolazeći projekti koji će obeležiti ovu i sledeću godinu na unutrašnjem, regionalnom i međunarodnom filmskom planu.

Povezana vest:  Premijera filma "Vreme je za ljubav" 11.oktobra u Sinepleksu

U okviru Berlinale co-production marketa predstavljen je projekat „Narodna drama“ Mirjane Karanović, producentske kuće This and that productions, dok je na Talent project marketu predstavljen projekat „Put u utrobu“ reditelja Matije Gluščevića, producentske kuće Naked.

U okviru programa Berlinale Talents Srbija ima dva talenta: Čarnu Vučinić, producentkinju i Goranu Jovanović, rediteljku.

Sa većim brojem selektora inostranih festivala dogovoren je novi dolazak u Beograd tokom ove godine u okviru programa „Belgrade Work in Progress“ radi pregleda i potencijalne selekcije najnovijih srpskih filmova.
Foto: FCS