Dodela Oskara podstiče maštu na kladionicama 

oskar_statue_1Svečana dodela Oskara, koja će se održati u nedelju uveče po 82. put, uvek je dobra prilika za zaradu na kladionicama. 
Opklade se ne odnose samo na to ko će pobediti u raznim kategorijama već i na razne zanimljive situacije tokom gala večeri. 
Dovitljive britanske kladionice nude brojne mogućnosti na koje se može staviti novac. Učesnici se mogu kladiti na to ko će „posrnuti“ na crvenom tepihu, ko zaplakati prilikom primanja zlatne statueta, a ko ispustiti prestižnu nagradu. 
I govori nagrađenih mogu biti predmet opklade – da li će neko oboriti rekord najdužeg govora zahvalnosti (pet minuta i 30 sekundi) ili će, na primer, spomenuti Tajgera Vudsa. 
Ljubitelji pikanterija imaju mogućnost da se klade da li će neka diva biti fotografisana sa „slučajno“ otkrivenom bradavicom ili će neki „golać“, u potrazi za svojih pet minuta slave, uleteti među okupljene zvezde. 
Najviše šansi za osvajanje ovogodišnjeg Oskara u kategoriji za najbolji film kladioničari daju filmovima Avatar i The Hurt Locker čije su šanse 11 prema osam, odnosno četiri prema šest. 
Kada je reč o glumcima, kladioničari daju ubedljivu prednost Džefu Bridžisu i Sandri Bulok. 

Povezana vest:  Gerard Butler i Jennifer Aniston u vezi?