goran_stevanovic_profil_trener_fkpartizanJELEN SUPER LIGA

Stevanović: Partizan je izraziti favorit protiv Javora

 

Trener Partizana Goran Stevanović izjavio je danas da je njegova ekipa favorit u predstojećoj utakmici protiv Javora, ali da crno-beli moraju oprezno da uđu u taj meč, pošto, zbog bodovnog zaostatka, nemaju pravo na kiks.

Fudbaleri Partizana u nedelju od 15.30 dočekuju Javor, u utakmici 17. kola Jelen Super lige Srbije. Utakmica je trebalo da se odigra sutra od 16.30, ali je zbog lošeg vremena odložena za nedelju.

-Utakmica protiv Javora je prava uvertira za prolećni deo sezone. Razliku na tabeli napravile su takozvane male utakmice, mi nemamo prava na kiks. Dobrom igrom u Čačku pokazali smo da smo izraziti favorit u nedeljnom duelu – rekao je Stevanović na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Morinjo: Kosta će igrati za Čelsi kada bude imao vremena

Partizan i Javor su prošle sezone dva puta odigrali nerešeno (1:1, 2:2), a trener srpskog šampiona rekao je da očekuje tešku utakmicu.

-Javor je čvrsta ekipa, fizički moćna, koja perfektno izvodi prekide i do sada je mnogim ekipama pomrsila račune. Ekipa iz Ivanjice ima specifičan stil igre i ako neki tim protiv nje uđe opuštenije u meč, može da se dogodi iznenađenje. Poštujemo Javor – rekao je Stevanović.

On je ocenio i da je dobro što je utakmica odložena za nedelju, pošto bi loš teren otežao posao ekipama.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Grupa B: Uspešan početak Benfike i Liona

-Bilo bi pravo mučenje igrati na lošem terenu, to mnogo otežava posao ekipi koja mora da pobedi. Ali, ne tražimo alibi, teren je isti za oba tima. Sve osim pobede bio bi neuspeh – poručio je Stevanović.

Na pitanje novinara da li će u timu biti Saša Ilić i Almami Moreira, on je rekao da bi to u ovom trenutku za Partizan bio luksuz.

-Pokušaću svim silama da ispunim želje navijača, koji žele da vide atraktivnu igru. Međutim, u ovom momentu, formacija sa dva napadača, i sa Ilićem i Moreirom u timu, bila bi za Partizan luksuz. Obojica dobro rade, klub je bogatiji za njih – rekao je Stevanović.

Povezana vest:  Venger blizu dogovora sa Arsenalom o nastavku saradnje

On je rekao i da je Partizan promenio igru u odnosu na jesenji deo prvenstva i da je klub mnogo dobio dolaskom Aleksandra Davidova, koji je postigao gol u prošlom kolu protiv Borca u Čačku (3:0).

-Dobili smo puno na agresivnosti i brzini na sredini terena, a kada smo bili spori nismo postizali dobre rezultate. Bitno smo promenili način igre u odnosu na jesenji deo prvenstva – rekao je Stevanović.

Trener Partizana na nedeljnoj utakmici neće moći da računa na Radosava Petrovića zbog žutih kartona i na povređenog Branislava Jovanovića.