Dzek i Dzil 

Adamu Sendleru rekordnih 11 nominacija za „Zlatnu malinu“
 
Glumac Adam Sendler dobio je rekordnih 11 nominacija za priznanje „Zlatna malina“, koje se dodeljuje za najgora ostvarenja u filmskoj industriji.
Kao glumac, producent i scenarista, Sendler je dobio 11 nominacija za filmove „Džek i Džil“ (Jack and Jill), „Moja nazovi žena“ (Just Go with It) i „Baki Larson: rođen da bude zvezda“ (Bucky Larson: Born to Be a Star).
Prethodni rekord sa pet nominacija za „Zlatnu malinu“ držao je Edi Marfi („Norbit“, 2007).
Zanimljivo je da je Sendler nominovan u kategoriji najgori glumac u filmovima „Džek i Džil“ i „Moja nazovi žena“ i najgoru glumicu, s obzirom da u komediji „Džek i Džil“ igra istovremeno blizance brata i sestru.
Tu su i dve nominacije za najgori glumački par u obe komedije u kojima su mu partneri Dženifer Eniston i Bruklin Deker („Moja nazovi žena“) i Keti Holms i Al Paćino („Džek i Džil“).
Kao producent, Sendler bi mogao da dobije „Zlatnu malinu“ za najgori film, rimejk i nastavak filma („Baki Larson“, „Džek i Džil“) , a takođe deli nominaciju za najgori scenario za oba filma, kao i nominaciju za najgoru glumačku ekipu („Džek i Džil“).
U konkurenciji za „Zlatnu malinu“, u kategoriji najgori film su i ostvarenja „Nova godina u Njujorku“ (New Year“s Eve), „Transformersi: Tamna strana meseca“ (Transformers: Dark of the Moon) i „Sumrak saga: Praskozorje 1“ (The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1).
Komedija „Džek i Džil“ vodi sa 12 nominacija, „Transformersi“ su drugi sa devet, a treće mesto po broju nominacija (8) zauzima prvi deo poslednjeg nastavka popularne vampirske sage „Sumrak“.
U konkurenciji za najgoreg glumca, uz Sendlera, su i Nik Svordson („Baki Larson“), Rasel Brend („Artur“), Nikolas Kejdž („Lov na veštice“, „Prestup“, „Luda vožnja“) i Tejlor Lautner („Otmica“, „Praskozorje“).
Svordson je nominovan i za najgoru sporednu ulogu u komedijama „Džek i Džil“ i „Moja nazovi žena“.
„Zlatnu malinu“ za najgoru glumicu mogao bi da dobije još jedan glumac Martin Lorens za rolu u filmu „Debela mama: kakav otac, takav sin“ (Big Mommas: Like Father, Like Son), kao i njegove koleginice Sara Palin („Neporažen“), Sara Džesika Parker („Ne znam kako joj polazi za rukom“, „Nova godina u Njujorku“) i Kristin Stjuart („Praskozorje“)
Na listi je nekoliko oskarovaca – Kejdž, Paćino i Nikol Kidman, nominovani za najgoru sporednu ulogu („Džek i Džil“, odnosno „Moja nazovi žena“), i Bil Kondon, koji bi mogao da dobije „Zlatnu malinu“ za režiju filma „Praskozorje“.
Nominacije za „Zlatnu malinu“ saopštene su noćas, uoči večerašnje dodele Oskara za najbolja filmska ostvarenja, a imena dobitnika ovog ne baš laskavog priznanja biće saopštena 1. aprila.
Interesantno je da je Sandra Bulok 2010. istog vikenda dobila i „Zlatnu malinu“ i „Oskara“ za najgoru i najbolju glumicu.

 

Povezana vest:  Demi Mure strahuje za svoj brak