cineplexx_logo_rz_4c 

Otvaranje bioskopa „Cineplexx” u Kragujevcu 20. marta
 
U Kragujevcu će se 20. marta u novom tržnom centru „Kragujevac Plaza“ otvoriti još jedan digitalni bioskop „Cineplexx“.
„Cineplexx“ u Kragujevcu deo je velike evropske porodice „Cineplexx“ multipleksa, čije je sedište u Beču. Prvi takav bioskop u Srbiji otvoren je u Beogradu u decembru 2011. godine. U Srbiji „Cineplexx” nastupa kao zajednički projekat austrijske kompanije „Cineplexx Kinobetriebe GmbH“, koja je razvila lanac multipleksa sa preko 220 ekrana širom Austrije, Hrvatske i severne Italije, i srpske kompanije „MCF MegaCom Film”.
Ovaj multipleks u Kragujevcu će imati  6 sala i oko 1100 mesta. Sve sale će biti digitalizovane, opremljene Real D sistemom za 3D projekcije i profesionalnim Dolby ozvučenjem koje obezbeđuje visok kvalitet  zvuka.  Zahvaljujući kvalitetu slike koju obezbeđuje i udobnosti 3D naočara, Real D je najrasprostranjeniji sistem za 3D projekcije u svetu. Real D naočare izgledaju kao naočare za sunce – lagane su, prijatne i deci, mogu se nositi i preko naočara za vid, i recikliraju se nakon upotrebe.
Na dan otvaranja, posetioci i posetiteljke bioskopa „Cineplexx“ u Kragujevcu, moći će da pogledaju aktuelne filmske naslove: „Čelična lejdi“, „Glumac“, „Star Wars epizoda 1: fantomska pretnja 3D“, „Ronal Varvarin 3D“ i druge.
Lokalne premijere domaćih filmova uz prisustvo filmskih ekipa biće prikazane narednih dana. Premijera igrano-dokumentarnog filma „Žućko – priča o Radivoju Koraću“ planirana je za 21. mart, „Crna Zorica“, nova crna komedija, biće prikazana 22. marta, dok će 23. marta biti prikazan  trenutno najgledaniji film u Srbiji „Šešir profesora Koste Vujića“.
Pored filmova, tokom prvih dana rada, od 20. do 25. marta, u bioskopu će biti organizovani i mnogobrojni zabavni prateći programi, namenjeni porodicama, deci, mladima. Tako će se novim bioskopom šetati maskota popularne veverice Alvina i kokica Popi, maskota bioskopa, zatim mađioničari Džigi i Laki, kao i kostimirani likovi iz čuvene sage „Star Wars“.

 

Povezana vest:  SVE ŠTO NISTE ZNALI O PANDAMA SAZNAJTE TOKOM OVOG VIKENDA