hunger_games_holivud_reporter

Glumci: Opravdano nasilje u filmu „The Hunger Games“
 
Glumci dugoočekivanog filma „The Hunger Games“ (Igre gladi) tvrde da su scene nasilja u filmu opravdane.
Zasnovan na prvom od tri romana Suzan Kolins, film je postapokaliptična priča u kojoj američka glumica Dženifer Lorens glumi heroinu Kanis Everdin koja pristaje da umesto sestre učestvuje u borbi na smrt koja se emituje na televiziji.
Medijska pažnja i očekivanja od filma koji će svetsku premijeru imati 23. marta mogu se uporediti sa filmskom franšizom „Sumrak“ i stručnjaci očekuju da će film već prvog vikenda zaraditi samo u SAD oko 100 miliona dolara.
U Britaniji, distributeri su pristali da iseku sedam sekundi filma u kojima se vide rane i krvavo oružje kako bi film mogli da gledaju i stariji od 12 godina.
Na pitanje da li veruje da je nasilje na filmu prihvatljivo, Dženifer Lorens je rekla da jeste „jer su nasilje i njegova brutalnost srce filma, jer upravo oni razbesne ljude i potaknu ih na ustanak i revoluciju“.
-Mislim da su nasilje i brutalnost opravdani – rekla je ona Rojtersu na sinoćnjoj evropskoj premijeri filma u Londonu.
U SAD film će moći da gledaju samo stariji od 13 godina.
Glumac Džoš Hačerson koji glumi Pita Melarka kaže da je reditelj Geri Ros našao pravu ravnotežu i da je ostao veran knjizi a istovremeno nije preterao sa scenama nasilja.
-Mislim da su klinci zreliji sada nego ranije i mislim da je cela ideja bila da se snimi film koji će ostati veran knjizi bez otuđivanja publike – rekao je on i dodao da Ros nije glorifikovao nasilje koje je ipak sastavni deo priče.
Britanski glumac Tobi Džons koji u filmu igra Klaudija Templsmita smatra da su „Igre gladi“ po stilu film za odrasle, bez brzih rezova koji se pojavljuju u filmovima za mlade.
Film je mnogo više jer veruje da je publika zainteresovana za likove, rekao je Džons.

 

Povezana vest:  Rediteljski debi Dijablo Kodi