Pickboxova riznica dečjih filmova bogatija je za još jednu klasičnu Diznijevu bajku koja je savršen spoj našla nakon što se stopila sa modernom romansom u Njujorku. Šarmantna Ejmi Adams i harizmatični omiljeni doktor iz Uvoda u anatomiju – Patrik Dempsi – u bajci Začarana (Enchanted) odvešće vas na najlepša mesta, pa ćete poželeti da nađete svog princa i što je najvažnije, ludo ćete se zabaviti i nasmejati. S obzirom da je Začarana već stigla na Pickbox, ovaj film koji je osvojio čak tri nominacije za Oskara možete da pogledate odmah.

Skok iz animiranog u stvarni svet

Ejmi Adams je toliko slatka, da je svoju pustolovinu kao ljupka princeza Žizel započela u animiranom svetu. Živela je među cvećem, ptičicama, vevericama i ostalim životinjicama, a najviše je volela da peva o danu kada će se ona i ljubav njenog života sresti i poljubiti.

Povezana vest:  Ema Votson: Teško je biti slavan

Najpre zaljubljenost u princa (koji je isto tako sladak kao i Žizel), a potom i ljubomora zle kraljice koja je isterala Žizel iz sveta bajki i poslala je u Njujork u komE nikoga ne poznaje. Ta zla kraljica je Suzan Sarandon, a muškarac kojeg je Žizel upoznala po dolasku u Njujork je zgodni Patrik Dempsi (ovog puta u ulozi advokata i oca maloletne ćerke).

Mala doza bajkovitosti u stvarnom svetu

Bajke su bolje od stvarnosti, ali nije loše ni kada se u stvarni svet unese čarolija bajki. Upravo to je sa sobom iz svog kraljevstva donela Žizel i upravo ćete tu čaroliju osetiti gledajući Začaranu. Nema klišea od kojih ponekad boluje Holivud, nema jeftinih misli o romansi, nego samo pouka da je ljubav vredna borbe i da niko nije savršen.

Povezana vest:  Harison Ford bi voleo da snimi još jednog Indijanu Džonsa

Zanimljivo će biti i u Žizeli prepoznati druge Diznijeve princeze. Jer Žizel je pomalo Snežana, pomalo Pepeljuga i Trnova Ružica, a karakter joj je osoben baš kao i kod Arijel iz Male princeze. Za sve prave Diznijeve fanove, tu je i puno prepoznatljivih scena (ugriz otrovne jabuke je samo jedna od njih) i pesama iz drugih Diznijevih filmova, što će ovaj film učiniti još dragocenijim.

Druge bajke na Pickboxu

Povezana vest:  Ćaskajte uživo sa Vulverinom 29. oktobra!

Kad jednom zavolite bajke, teško je da ih se otarasite i kad odrastete. Ko jednom zavoli Diznija, nikada ne prestaje da voli Diznija.

Pickbox je zato svojim mladim gledaocima, ali i onima koji se sa njima raduju svim novim i starim Diznijevim ostvarenjima, pripremio još neke lepe bajke. Tu su i princeza Zlatokosa, Bel iz Lepotice i zveri, Arijel iz Male sirene, Esmeralda iz Zvonara Bogorodičine crkve, Pokahontas, Tijana iz Princeze i žapca i toliko drugih princeza i prinčeva od čijeg će vam se nabrajanja zavrteti u glavi. Zato je najbolje da sami posetite Pickbox videoteku i zabavite se uz najbolje klasike.

PHOTO: BARRY WETCHER Copyright: ©Disney.  All rights reserved