Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešam rekao je danas da je uveren u pobedu protiv Islanda, ali i da je s druge strane oprezan pred četvrtfinalni meč Evropskog prvenstva.

-Island je igrao jako dobro u grupnoj fazi takmičenja, a u osmini finala su pobedili Englesku. To pokazuje da su kvalitetna ekipa. Ovo je četvrtfinale i u ovoj fazi takmičenja za protivnike imate samo dobre timove. S druge strane smo puni samopouzdanja i naš cilj je da pobedimo u ovom četvrtfinalu – rekao je Dešam.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Gabriel Hajnce: Nadam se da će Maradona ostati

Francuska će se sutra u četvrtfinalu Evropskog prvenstva sastati s najvećim iznenađenjem ovog šampionata Islandom.

-Moji igrači znaju da Island nije slučajno stigao do ovde. Oni su ovde zato što su to zaslužili svojom igrom i svojim kvalitetom. Zaslužili su da pobede Englesku, a to su postigli zahvaljujući kvalitetnoj igri – rekao je Dešam.

On je ocenio da su prekidi s velikih udaljenosti jedna od najvećih prednosti Islanda.

Povezana vest:  Zoran Marić napustio klupu Novog Pazara

-Izvođenje auta s 35, 40 metara su za njih kao slobodni udarci. Mi moramo da pronađemo način da se nosimo s tim. Ako je igra otvorena, oni su izuzetno sposobni za da se prilagode i takvoj igri, pa samim tim su opasni i iz takvih situacija – rekao je Dešam.

Na pitanje novinara da li njegova ekipa na treninzima uvežbava izvođenje penala, Dešam je rekao da nikada igračima ne zadaje takve zadatke.

Povezana vest:  Pobeda Partizana u Subotici, Stevanović odbranio penal u 90.

-Kod mene na treninzima se nikada ne vežbaju penali. Možda neki igrač ostane posle treninga i vežba, ali se ne dešava da ja zadajem takve zadatke – kazao je on.

Utakmica četvrtfinala Evropskog prvenstva između Francuske i Islanada igraće se sutra od 21.00 na stadionu Francuska u Sen Deniju.