gerard_depardieu

Depardije: „Igraću Stros Kana, jer ga ne volim“
 
Francuski glumac Žerar Depardije izjavio je da je „bez velike simpatije“ prihvatio da u filmu Abela Ferare o seksualnom skandalu u koji je bio upleten Dominik Stros Kan igra „arogantnog“ i „samodopadnog“ bivšeg direktora Međunarodnog monetarnog fonda.
-Učiniću to, jer ga ne volim – kazao je Depadije, koji se posebno proslavio igrajući razmetljive junake poput Sirana de Beržeraka i Asteriksovog drugara Obeliksa.
-On je neprijatan. Mislim da je malo poput svih Francuza, pomalo arogantan. Uostalom, ja ne volim baš puno Francuze – kazao je juče poznati glumac za švajcarsku televiziju.
-On je pravi Francuz: arogantan, umišljen. Može da se odglumi – komentarisao je Depadije.
Stros Kan je važio za glavnog favorita na predstojećim predsedničkim izborima u Francuskoj sve dok prošlog maja nije uhapšen u Njujorku pod optužbom da je seksualno zlostavljao jednu hotelsku sobaricu. Kasnje, po povratku u Francusku, u javnosti su isplivali još neki skandali u kojima je bio upleten.
Depardije je rekao da nije toliko zgrožen Stros-Kanovim ponašanjem, koliko ga nervira njegova sveukupna pojava.
-Način na koji hoda, sa jednom rukom u džepu. Svi mi možemo da imamo prljavu maštu. Dobro je poznato da tipovi koji raspolažu tako velikom moći kao i novcem, poput onih u MMF-u ili najviših zvaničnika, mogu da budu takvi – kazao je 63-godišnji glumac.
On je na kraju dodao da ne namerava da se previše udubljuje u ulogu, jer se „nikada nije previše potresao zbog ljudi bez dostojanstva“.

 

Povezana vest:  The Twilight Saga: Breaking Dawn na vrhu box-officea