Snimanje filma „Montevideo…“ narednih dana u Barandi
bjela_filmEkipa filma i televizijske serije „Montevideo, Bog te video!“, u režiji Dragana Bjelogrlića, snimaće narednih nedelju dana u Barandi, u južnom Banatu, gde je izgrađen filmski set po ugledu na beogradski kvart Čubura iz 1930. godine, najavio je producent „Intermedia netvork“.
U filmu i seriji koji govore o odlasku naše fudbalske reprezentacije na prvi Mondijal u glavni grad Urugvaja, Montevideo (1930) biće oživljen nakadašnji život i duh Beograda i Srbije.
U detaljno napravljenoj scenografiji stare Čubure biće prikazan deo društvenog života koji se u to vreme negovao po berbernicama i kafanama. To su i glavne lokacije u ovom delu projekta, a njihovi vlasnici su vatreni navijači tadašnjih fudbalskih rivala – BSK-a (Beogradski sport klub) i „Jugoslavije“.
Ulogu vlasnika kafane igra Mima Karadžić, njegovu ženu Anita Mančić, rođaku Danina Jeftić. Vlasnika berbernice glumi Branimir Brstina, a njegovog pomoćnika Bojan Dimitrijević.
Snimanje filma i serije „Montevideo, Bog te video!“, koje je počelo jesenas, posle Barande se nastavlja na lokacijama u Beogradu.
Povezana vest:  Za Za Gabor u bolnici jer je potresla smrt Elizabet Tejlor