nole_i_ekipa_sa_zastavamaSrbija se plasirala u četvrtfinalu Dejvis kupa!
Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Dejvis kupa istorijskom pobedom nad selekcijom SAD u Beogradskoj arena!

Treći, odlučujući poen našoj ekipi doneo je srpski reket broj 1, Novak Đoković koji je posle 4 sata i 17 minuta žestoke borbe pobedio Džona Iznera rezultatom 3:2, po setovima 7:5, 3:6, 6:3, 6:7 (6:8), 6:4. Srbija je posle prvog dana duela vodila sa 2:0,da bi Amerikanci smanjili na 2:1 posle pobede koje su u subotu ostvarili Bob Brajan i Izner u dublu. Naša selekcija će se u borbi za polufinale sastati sa Hrvatskom najverovatnije u Splitu. Peti, poslednji meč duela Srbija – SAD odigraće Viktor Troicki i Sem Kveri.

Đoković je sjajno ušao u meč i lako je osvajao poene na svoj servis. Do prve brejk prilike srpski teniser došao je u šestom gemu, ali servisima od kojih bi mnogi svetski teniseri trebali da se zabrinu Izner uspeva da osvoji svoj gem. Amerikanac je u prvom setu napravio 12 vinera više od Đokovića, ali i 19 neiznuđenih grešaka više.

Povezana vest:  Izner bolji od Raonića

nole_na_kolenimaNole je u desetom gemu imao dve set lopte koje nije uspeo da iskoristi, ali ubrzo je ponovo stvorio šanse da oduzme servis Izneru: Forhend dijagonalom napravio je brejk i osvojio prvi set rezultatom 7:5.

Početkom drugog seta Izner je krenuo žestoko, napravio brejk i do kraja seta preciznim i snažnim servisima nije dozvoljavo drugom igraču sveta da se povarti. Amerikanac je rešio ovaj set u svoju korist 6:3.

Povezana vest:  Teniseri Srbije doputovali u Bangalor

Treći set je krenuo istim tempom, svako od igrača je do 2:2 zadržao svoj servis, a onda je sleketor Obradović “šapnuo” Noletu kako da ukroti Iznera. Izner pravi drugu duplu servis grešku u meču što je našem reprezentativcu omogućilo da napravi prvi brek u trećem setu. Ubrzo je vodio Nole sa 4:2.

Izner je pri tom rezultatu zatražio lekarsku pomoć zbog žulja na ruci. Za one koje možda nisu pratili tenis u petak i subotu ovaj viskoki teniser je na terenu proveo više od sedam sati i znaci umora su polako počeli da uzimaju danak. Novak je rešio treći set u svoju korist rezultatom 6:3.

Povezana vest:  VIMBLDON 2011, Đoković sutra protiv Nadala za prvenac na Vimbldonu

nole_i_zastavaU četvrti set oba igrača su ušla rešena da ne prepuste svoj servis drugoj strani, pa je ta deonica završena u taj-brejku koji je pripao Izneru.

I tako se došlo do petog ključnog seta. Đoković je u petom gemu napravio, kasnije se ispostavilo presudni brejk. Izner je bio na izamku snage, počeo je da greši što je srpski teniser vešto iskoristio.Došao je do tri meč lopte na Iznerov servis, ali ipak nije uspeo da ih iskoristi. Nervoza je činila svoje pa Novak nije realizovao ni dve meč lopte na svoj servis. Treću na sreću svih prisutnih u Areni i kraj malih ekrana jeste i tako je doneo Srbiji toliko željeno četvrtfinale.