Lokalni_vampir

„LOKALNI VAMPIR“  U BIOSKOPIMA
 
Nakon što je prikazan na ovogodišnjem Festu, film crnogorskog reditelja Branka Baletića „Lokalni vampir“ će se 29. marta naći i na repertoaru beogradskih bioskopa.
„Lokalni vampir“ koji u sebi sadrži elemente akcije, erotike i horora, u  suštini je komedija i bavi se mentalitetom junaka u trenutku kada ih tranzicija zatiče nespremne. Zaplet filma započinje kada majka lažno prijavljuje sinovljevu smrt kako bi ga spasla kockarskih dugova. Sin se krije i noću izlazi kao vampir u nameri da se sveti protivnicima, udvaračima svoje „udovice“ i svoje majke.
Uloge u filmu tumače Mišo Obradović, Gordana Gadžić, Kristina Stevović, a pisac scenarija je Branko Kovačević.
„Lokalni vampir“ je premijerno prikazan na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Puli, a zatim je otvorio i filmski festival u Herceg Novom. Sniman je tokom leta 2010. godine na prelepim lokacijama oko Skadarskog jezera.
Nakon 16 godina produciranja i pisanja scenarija, Branko Baletić se ovim filmom konačno vratio u rediteljske vode. Njegovo poslednje ostvarenje u ulozi reditelja je kultna serija „Otvorena vrata“ iz 1995. godine, a publici je sigurno poznat po filmovima  iz 80-ih godina „Balkan ekspres“, „Sok od šljiva“, „Uvek spremne žene“.

 

Povezana vest:  Film ''Šišanje'' pretpremijerno prikazan na Novom Zelandu i u Sidneju