Hunger Games_SRB 

„Igre gladi“ pokorile bioskopske blagajne i postaju najuspešniji film Lionsgatea
 
Medijska histerija nastala oko najnovijeg tinejdžerskog hita „Igre gladi“, počela je da donosi prve rezultate. Svoj „vikend pohod“ film je započeo s odličnim rezultatima postavši najuspešniji „ne-nastavak“ sa neverovatnih 20 miliona dolara samo od ponoćnih premijera.
Mnogi predviđaju i da će ovog vikenda postati najuspešniji film Lionsgatea i tako preteći najuspešniji dokumentarac u istoriji „Fahrenheit 9/11“ Majkla Mura koji je dosad držao prvo mesto sa vikend zaradom od 119 miliona dolara.
Uspeh adaptacije romana Suzan Kolins najavio je i sam Majkl Mur koji je juče na svom twitteru objavio : „Ovog će vikenda pasti rekord: Fahrenheit 9/11, najuspešniji film Lionsgatea, zameniće TheHungerGames“.
Analitičari predviđaju kako će „Igre gladi“ ovog vikenda zaraditi između 135 i 145 miliona dolara, a konačna zarada mogla bi i prestići onu „Sumrak sage“ sa kojom se film iz jasnih razloga najčešće upoređuje. Prednost „Igara gladi“ leži u tome da je film u istoj meri zanimljiv i muškoj i ženskoj teen populaciji što kod „Sumrak sage“ nije bio slučaj.

 

Povezana vest:  Monika Beluči otvorila 45. FEST