Micko_Zizic_cg_mec

VEČE PROFI BOKSA U NIKŠIĆU

Sjekloća, Zlatičanin i Mićko Žižić sigurni

 

Završeno je veče profi boksa u Nikšiću. Pobede su ostvarila trojica crnogosrkih boksera – Nikola Sjekloća, Dejan Zlatičanin i Mićko Žižić. Najviše, naravno, bojazni je bilo u duelu Mićka Žižića sa Jousoufom Doumbiom iz Francuske.

Žižić je u izvanrednom meču, sa mnogo rizika i fenomenalnom taktiom uspeo da, na poene, pobedi Francuza. Sa razornim udarcima u svakoj rundi Žižić je napravio bodovnu razliku. Ipak, pri kraju meča Žižić je dobio dva jaka desna krošea ali ih je muški izdržao i uspeo da privede meč kraju i slavi na poene. Naravno, sudija u ringu bio je Sreten jabučanin koji je odradio posao bez većih problema.

Povezana vest:  FINALE 32. „VOJVOĐANSKE ZLATNE RUKAVICE” U SUBOTICI, Osdakovskom Zlatna rukavica

Dejan Zlatičanin je, čini se, imao najlakši posao. Naime, Zlatičaninu je meč trajao manje od dve minute jer je klasičnim nokautom poslao “na odmor” protivnika – Rumuna Vasilea Hertega. Zlatičanin je odlično krenuo u borbu. Napravio je Dejo seriju lepih udaraca i završio ih je efektno. Bilans tog meča su polomljena rebra Rumunu koji je odmah posle borbe odvezen u bolnicu gde se i dalje nalazi.

Povezana vest:  BOKSERSKI TURNIR U LONDONU, Drenovak izgubio od Turčina Kiličija

Nikola Sjekloća je, kao i obično, taktički odlično odradio meč. Vlasnik pojasa Internacionalnog prvaka sveta u WBC je boksovao sa distance sa mnogo razmena. Hrvat Nikola Matić je došao spreman i izdržao je sve napade Sjekloće. Ipak, razlika je bila velika tako da nije bilo sumnje ko će biti pobednik u tom duelu. Nikola Matić zaslužuje sve čestitke što je izdržao ceo meč.

U borbi gde je nastupio član Crvene zvezde Ginis Miša Nikolić nije bilo lepog završetka, barem za beogradskog boksera. Stjepan Božić je nokautom u drugoj rundi pobedio Nikolića. Nikolić je mogao da nastavi meč ali je povredio nogu, tačnije, uganuo je zglob kada je padao na pod i meč je prekinut.

Povezana vest:  Drvengrad nova baza Borovčaninu

REZULTATI

Laka, 8 rundi

Dejan Zlatičanin (Crna Gora, 14(10),0,0) – Vasile Herteg (Rumunija, 19(7),7(6)) 2:0 (1. KO)

Srednja, 6 rundi

Milorad Žižić (Crna Gora, 4(2),0,0) – Jousouf Doumbia (Francuska, 5(1),10(5),3) 2:0

Super srednja, 6 rundi

Nikola Sjekloća (Crna Gora, 23(7),0,0) – Nikola Matić (Hrvatska, 5(3),15(4),0) 2:0

Super srednja, 6 rundi

Stjepan Božić (Hrvatska, 24(15),6(3),0) – Miša Nikolić (Srbija, 13(6),11(6),0) 2:0 (2. KO)