neso_sa_zastavomNenad Borovčanin – Srbin u milijardu domova!

 

Jedan od najboljih načina da srpski narod postane poznat po dobrom, jesu nastupi naših sportista na međunarodnoj sceni, a među njima je svakako Ambasador sporta Republike Srpske, profesionalni bokser Nenad Borovčanin. On je u subotu, 29. maja boksovao pred 60.000 gledalaca na stadionu fudbalskog kluba Šalke u Gelsenkirhenu protiv Afrikanca Rejmonda Očienga u predborbi meča za svetsku titulu između Vitali Klička i Alberta Sosnovskog. Kada je od svlačionice krenuo prema ringu, orila se pesma Đurđevdan u izvođenju trubača , a u donjem delu ekrana pisalo je Nenad Borovčanin i srpska zastava! Taj prizor, zatim borbu i proglašenje Srbina za pobednika ogrnutog srpskom zastavom  u direktnom televizijskom prenosu a potom u reprizi pratilo je oko Milijardu gledalaca širom celoga sveta u 109 zemalja !

Povezana vest:  Bruk mora na operaciju očne duplje

Borovcanin je nekadašnji bokser Loznice i Slavije iz Banja Luke, koji se u profesionalne vode otisnuo  pre  šest godina i do sada zabeležio 26 pobeda bez poraza, od cega 18 nokautom. Zauzima 22- poziciju na svetskoj rang listi i spada u red najboljih svetskih boksera na svetu u njegovoj kategoriji. Od nedavno mu je trener Fric Zdunek čovek koji je do svetskog šampionskog pojasa doveo čak 13 boksera, a među  njima i braću Kličko sa kojima Nenad od decembra prosle godine sarađuje i trenira zajedno. Međutim, nisu samo braća Kličo stali iza Nenada, već i mnoga imena iz javnog života, među kojima i Emir Kusturica, Proko Dragostavljević, Nenad Peruničić, Aleksandar Petrović, Jelena Janković i mnogi drugi, tako da mu je to ogroman podstrek da dođe do svog konačnog cilja titule šampiona sveta!

Povezana vest:  Mohamed Ali se oporavlja od upale pluća

Pre toga ga očekuje meč za evropsku titulu, ali i mečevi u programu braće Kličko u Nemačkoj i Americi.

-Prethodna pobeda je za mene od velikog značaja. Prvi meč od kada me trenira Fric, prvi put u internacionalnom tv prenosu i veliki test pred meč za šampiona Evrope. Sa ponosom sam izašao na ring sa srpskom zastavom i ogrnuo je posle proglašenja pobednika, a to je mogao da vidi ceo svet kraj malih ekrana, baš kao i srpsku zastavu koja je bila na mojim leđima. Nastavljam sa treninzima uz nadu da ću meč za evropsku titulu boksovati u Bana Luci. Provodim dosta vremena po planinama i kampovima i uželeo sam se porodice i prijatelja ali to je sastavni deo odricanja u sportu. Dacu sve od sebe da se upišem zlatnim slovima u istoriju svetskog sporta kao Srbin! – rekao je Nenad Borovčanin

Povezana vest:  Kameda pobedio Sakatu i odbranio titulu u muva kategoriji

U koliko dođe do meca u Banja Luci, kao gosti su se najavili mnoga svetska imena poput braće Kličko, Emira Kusturice, Jelene Jankovic i mnogih drugih. Ostaje da Banja Luka da svoj odgovor da li je spremna za spektakl koji će prenositi nekoliko evropskih televizija ili će Nenad odabrati neki drugi grad za taj spektakl!