MARCELO_LIPI_11SP JUŽNA AFRIKA

Lipi želi svestrane igrače u timu

 

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Marčelo Lipi kazao je danas da je pri odlučivanju o konačnom sastavu tima za Svetsko prvenstvo vodio računa o svestranosti igrača.

-To je bio ključan kriterijum. Izbori su načinjeni na osnovu sposobnosti igrača da se prilagode različitim pozicijama na terenu – rekao je Lipi novinarima koji izveštavaju sa priprema „azura“ na Alpima.

Povezana vest:  Viljaš Boaš: Poraz od Sitija bio bi oproštaj od titule

Svestranost je bila prednost napadača Napolija Fabija Kvaljarele, koji je dobio mesto u timu Italije ispred Đuzepea Rosija i Marka Borijela.

-Bilo je teško izbaciti bilo koga. Posebno Đuzepea Rosija, koji je sa nama bio najduže – naveo je Lipi, koji se odrekao i golmana Salvatorea Sirigua, odbrambenog igrača Matija Kasanija i veziste Andreee Koše.

Povezana vest:  Fudbaleri Partizana od sutra na pripremama na Kipru

Svih pet otpisanih igrača ostaće sa reprezentacijom do polaska u Južnu Afriku. Kosu bi mogao i na taj put ako Mauro Kamoranezi ne zaleči povredu levog kolena.

Italija će u Južnoj Africi igrati u Grupi F u kojoj i Paragvaj, Novi Zeland i Slovačka.

Okosnicu „azura“ činiće devetorica fudbalera koji su učestvovala i u osvajanju titule prvaka sveta sa prethodnog Mundijala: Đanluiđi Bufon, Fabio Kanavaro, Đanluka Zambrota, Kamoranezi, Danijele De Rosi, Đenaro Gatuzo, Andrea Pirlo, Alberto Đilardino i Vinčenco Ijakinta.

Povezana vest:  Sudijska komisija: Da Zvezda i Partizan ne traže alibi za neuspehe

-Svi pričaju da sam previše vezan za šampione. Ali ja sam promenio pola tima. Imamo mnogo mladih igrača sa nama. Oni su budućnost reprezentacije – ocenio je Lipi misleći na trojicu 23-godišnjaka: Salvatorea Boketija, Leonarda Bonučija i Domenika Krišita.