Jennifer_Lawrence_The_Hunger_Games_New_York_Screening

IGRE GLADI

Dženifer Lorens: Rekli su mi da sam debela i previše plava!

 

Glavna glumica filma „Igre gladi“, koji je preko noći postao planetarno popularan, Dženifer Lorens tvrdi da su joj producenti rekli da je previše plava i previše debela, posle čega se ofarbala i počela da vežba.

„Igre gladi“ je film o kojem svi pričaju zbog premašenih očekivanja i ogromnog finansijskog uspeha, jer je samo u prvom vikendu prikazivanja u Sjedinjenim Američkim Državama ostvario profit od 155 miliona dolara.

Povezana vest:  Kraj FEST-a uručenjem nagrade i filmom Neprijatelj

Iako su joj govorili da neće uspeti kao glavna glumica trilogije futurističke akcije, Lorens je bila uporna i trenirala čak tri puta dnevno da bi udovoljila svim zahtevima režisera.

-Nisam znala da je problem u tome što sam plava, posle sam se ofarbala. Sam proces snimanja je bio naporan, jer sam stalno morala da treniram i radim na sebi, pored glume – rekla je glumica koja glumi heroinu Katnis Everdin.

Povezana vest:  Nova Klunijeva akcija za Sudan

Šest nedelja je vežbala streljaštvo, a naučila je čak i kako da oguli vevericu, jer su snimane i scene u kojim je to morala da uradi kako bi preživela „Igre gladi“.

Scenario je napisan prema knjigama Suzan Kolins i prikazuje budućnost Severne Amerike, koja je uništena prirodnim katastrofama i ratovima. Svake godine stanovnici 12 distrikta moraju poslati po jednog dečaka i devojčicu da učestvuju u rijalitiji šou „Igre gladi“, od kojih preživi samo jedno.

Povezana vest:  Program 7. festivala evropskog dugometražnog dokumentarnog filma “SEDAM VELIČANSTVENIH”, SAVA CENTAR od 25. do 29. januara 2011.

-Prikazuje našu relanost, jer smo mi društvo opsednuto gledanjem tuđe propasti na TV-u i lošim stvarima koje se dešavaju drugim ljudima. Opsednuti smo tračem, niko ne priča o dobrim pričama – priznala je mlada glumica.