titanik_3

„Titanik 3D“ prvi na listi gledanosti u domaćim bioskopima
 
„Titanik 3D“, kultni film Džejmsa Kamerona koji se 5. aprila vratio na veliko platno u modernom izdanju, konvertovan u 3D, tokom prvih 5 dana prikazivanja bio je prvi na listi gledanosti u domaćim bioskopima, sa ukupno 11 754 gledalaca.
Ostvarenje o jednoj od najvećih tragedija koje su se u mirnodobsko doba desile na moru vratilo se u bioskope u toku aprila kada se, širom sveta, na različite načine, obeležava stogodišnjica plovidbe čuvenog broda.
„Titanik“ je bio jedan od tri broda britanske kompanije „Vajt star lajn“, najveći putnički brod do tada, od koga su se očekivali potpuna bezbednost i visok kvalitet putovanja. Na prvom putovanju od Sauthemptona do Njujorka udario je u ledeni breg i potonuo u Severnom Atlantiku, odnevši sa sobom 1514 života
Film „Titanik“, inspirisan ovom tragedijom, koji je reditelj Džejms Kameron snimio 1997. godine, osvojio je ukupno 11 Oskara i bio u tom trenutku komercijalno najuspešniji film u istoriji.
Do danas je „Titanik 3D“ na bioskopskim blagajnama u Americi zaradio
25 645 935 dolara (čime mu je ukupna zarada u bioskopskom životu porasla na 661 934 123 dolara). Tokom premijernog vikenda u Sjedinjenim Američkim Državama bio je treći na listi gledanosti.

 

Povezana vest:  Održana promocija monografije o Nedi Arnerić “Čarobna melanholija” autorke Anite Panić