„Neka ostane među nama“ premijerno 11. marta u Koloseju

Miki-Manojlovi-i-Nikola-Crcek_4Film Rajka Grlića „Neka ostane među nama“ premijerno će biti prikazan u bioskopu Kolosej Multiplex u četvrtak, 11. marta od 20.00.
Ovo je priča koja se događa u rasponu od godinu dana u kojoj svako od petoro glavnih junaka ima posebnu, vrlo intimnu priču o svom „duplom životu“. Pet priča o ljudima koji su odlučili da iz temelja promene svoj život i životima koji se opiru tim odlukama. Sve je izmešano u dvostrukim, paralelnim vezama, u gorko-slatkoj priči o neumornom traganju za ljubavlju i srećom, o pozudi koja nikada ne gasne, kao i o užasnim posledicama koje može izazvati.
Prva priča je posvećena NIKOLI (50), bogatom poslovnom čoveku, bonvivanu, ali i hipohondru u velikom strahu od smrti. Panično se boji supruge, ali istovremeno bestidno i opsesivno juri za ženama.
Druga priča je o BRACI (40) koga, kao i njegovog brata Nikolu odlikuje ljubav prema ženama. Ali za razliku od njega, Braco je frustrirani intelektualac, profesor u srednjoj školi, boem i večiti gubitnik koji stalno „ima problem“ sa mlađim devojkama.
Apotekarki LATICI (29) je posvećena treća priča. Lepa samohrana majka živi sa sinom i već pet godina održava tajnu vezu sa njegovim ocem, Nikolom.
Četvrta priča je o bankarskoj činovnici MARTI (45). Ona se sa Braćom i Nikolom zna još od studentskih dana. Prvo je bila Nikolina devojka, ali se kasnije udala za Bracu, dobila kćerku, a nedavno, kada je našla mlađeg muškarca, izbacila je Bracu iz stana.
Peta priča je posvećena ANAMARIJI (39), elegantnoj zubarki i Nikolinoj supruzi, koja je po svaku cenu odlučila da spasi brak i koja je posle niza godina i bezuspesnih pokušaja, napokon uspela da zatrudni.
Glavne uloge tumače Predrag-Miki Manojlović, Bojan Navojec, Daria Lorenci, Ksenija Marinković i Nataša Dorčić.
U produkciji filma su učestvovali Mainframe Production (Zagreb), NP7, HRT (Zagreb), Studio Maj (Ljubljana), YODI (Beograd).

Povezana vest:  Stefan Arsenijević povodom premijere na otvaranju FEST-a: Izuzetna je čast otvoriti festival koji je formirao moj filmski ukus i pogled na svet