AA_tennis_ball_racquetDAVIS CUP

Britanci traže promene zbog poraza od Litvanije

 

Predsednik Teniskog saveza Velike Britanije Rodžer Drejper rekao je danas da je razočaran porazom od Litvanije u Drugoj grupi Evro-afričke zone Dejvis kupa i istakao da sledi analiza zbog tog „poniženja“. Britanci su prošlog vikenda u Vilnjusu, bez svog najbolje rangiranog tenisera Endija Mareja, izgubili sa 3:2. Gordom Albionu u julu sledi duel sa Turskom u baražu za opstanaka u Drugoj grupi Evro-afričke zone Dejvis kupa.

Povezana vest:  Serena Vilijams i Mugurusa danas za trofej na Vimbldonu

Delim sa navijačima nezadovoljstvo i razočaranost zbog poraza. To je bio naš peti uzastopni poraz, što je neprihvatljivo. Zato sam zatražio od direktora saveza Stivena Martinsa da napravi analizu duela sa Litvanijom i da mi je što pre donese. Jasno je da su nam potrebne velike promene – kazao je Drejper za sajt britanskog saveza.

Povezana vest:  SERBIA OPEN 2010, Novinari otvaraju Serbia Open – Telekom Srbija Media Open turnir

Selektor reprezentacije Džon Lojd rekao je da je rano pričati o njegovom odlasku sa te funkcije.

-Videćemo šta će se desiti u narednom periodu. Potrebno je da ponovo izgradimo reprezentaciju. Želeo sam pobedu, ali se to nije desilo – naveo je Lojd.

Direktor saveza Martins demantovao je da su već počeli pregovori sa nekadašnjim teniserom Gregom Rusedskim, koji bi, navodno, trebalo da zameni Lojda na mestu selektora.

Povezana vest:  JU ES OPEN 2011, Đoković: Najveća pobeda ove godine

-To bi bio znak nepoštovanja prema aktuelnom selektoru. Ipak, važno je da ne uradimo nešto preuranjeno, što bi nam škodilo – zaključio je Martins.