premijera filma klip (2)

Uspešna premijera srpskog igranog filma „Klip“

 

Debitantski dugometražni igrani film rediteljke i scenaristkinje Maje Miloš „Klip“ imao je večeras u „Sava centru“ uspešnu domaću premijeru, posle svetske premijere i nagrade „Tigar“ na festivalu u Roterdamu. Mnogobrojna publika dobro je prihvatila ovu tešku, pa i šokantnu priču o životu tinejdžera u jednom beogradskom predgrađu.

Burnim aplauzom posle projekcije pozdravljeni su autorka, glavni mladi glumci Isidora Simijonović i Vukašin Jasnić, kao i ostali članovi ekipe. U filmu ima puno scena seksa, konzumiranja alkohola i droge, nasilja.

Povezana vest:  Dan domaćeg filma u trinaest gradova u Srbiji

Maja Miloš je pre premijere izjavila Tanjugu da se „nada da će što više mladih ljudi da vidi ovaj film koji se upravo bavi njihovim problemima na otvoren i iskren način, bez osuđivanja“, a da bi „volela da film vide i generacije roditelja, jer mogu da se zapitaju šta se događa sa njihovim klincima“.

Povezana vest:  Morgan Freeman uskoro postaje otac?

„Klip“ će od sutra biti na redovnom bioskopskom repertoaru u distribuciji kompanije „Tak“. U filmu igraju i mladi Monja Savić, Katarina Pešić, Sonja Janičić, Jovana Stojiljković, Vladimir Gvojić, Nikola Dragutinović, Mihajlo Nikolić…

Producent je beogradska kuća „Baš čelik“, direktor fotografije Vladimir Simić, scenograf Zorana Petrov, kostimografi Senka Kljakić, Marijana Radović i Monika Ratković, montažer Stevan Filipović, dizajneri zvuka Zoran Maksimović i Ognjen Popić.

Povezana vest:  "The King's Man: Početak" - jedan glumac u tri uloge

premijera filma klip (4)