ironmen2

Dizni će producirati Iron Man 3 sa partnerom iz Kine
 
Kompanija Volt Dizni koproduciraće sledeći nastavak filmskog serijala „Gvozdeni čovek“ (Iron Man) sa partnerom iz Kine, što je poslednji u nizu pokušaja Holivuda da ojača veze sa kineskom filmskom industrijom u ekspanziji.
Volt Dizni i njegov kineski partner DMG entertejnment (Entertainment) saopštili su danas da će „Iron Man 3“ početi da se snima ove godine, a glavne uloge igraće Robert Dauni DŽunior, Gvinet Paltrou I Don Čidl.
Direktor Volta Diznija za kinesko tržište Stenli Čeung rekao je da će priča trećeg dela „Gvozdenog čoveka“ imati i neke elemente u vezi sa Kinom, kako bi bila bliža kineskim gledaocima.
Strane filmske kompanije sve češće sklapaju ugovore sa kineskim partnerima kako bi povećale svoje prisustvo u Kini, čije filmske blagajne beleže sve veću zaradu, nasuprot slabijoj prodaji u SAD i Evropi.
Filmski serijal o Gvozdenom čoveku baziran je na istoimenom super junaku iz stripova Marvel komiksa.
Gvozdeni čovek je industrijalac plejboj i genijalni inžinjer koji je zadobio tešku povredu srca za vreme otmice u kojoj su njegovi otmičari pokušali da ga nateraju da napravi oružje za masovno uništenje.
On je umesto toga stvorio samopokretno oklopno odelo kojim je spasio svoj život i pobegao iz zarobljeništva. Kasnije je iskoristio odelo za zaštitu sveta kao Gvozdeni čovek.
U prva dva dela filmskog serijala iz 2008. i 2010, Gvozdenog čoveka glumio je Robert Dauni DŽunior.

 

Povezana vest:  Rasel Krou bi da snima nastavak Gospodara i zapovednika