Rio_3d_movieposter

Sofrenovićeva, Mićanović i Živić sinhronizuju Rio 3D

 

Ana Sofrenović, Dragan Mićanović i Marko Živić biće deo glumačke ekipe koja će na srpski jezik sinhronizovati holivudski animirani film „Rio 3D“. Predstavnik distributerske kuće „Megakom film“ (MCF) Marko Čkonjević rekao je danas na konferenciji za novinare da je za 14. april zakazana srpska premijera filma „Rio 3D“, o papagaju Plavku koji ne može da leti, a koji su snimili autori holivudskog hit serijala „Ledeno doba“ (Ice Age).

Predstavnik MCF-a Igor Stanković rekao je da njihova kuća od 1. aprila postaje ekskluzivni zastupnik holivudskog studija „20th Century Fox“ za Srbiju, Crnu Goru i Republiku Srpsku. U MCF-u sa optimizmom očekuju posao sa „Foksom“, jer je Stanković naveo da se na godišnjem nivou beleži porast bioskopskih poseta za 20 do 25 odsto, i da će tu sliku dodatno poboljšati i nedavno otvoren „Arena sinepleks“ u Novom Sadu.

Povezana vest:  Kameron bi se dao nagovoriti da snimi Avatar 2

Prema njegovim rečim, dodatan podstrek biće i dvorane sa najsavremenijom opremom u užem centru Beograda, kao Kulturni centar, Dom omladine, Muzej kinoteke i Dom sindikata, a uz to MCF će se protiv internet piraterije boriti datumima bioskopskih premijera koje će biti uglavnom istovremene sa američkim.

MCF je najavio za 3. mart domaću premijeru filma „127 sati“ (127 Hours) režisera Denija Bojla (Danny Boyle) sa Džejmsom Frankom (James Franco) u glavnoj ulozi, a potom 10. marta stiže drama „Crni labud“ (Black Swan) sa Natali Portman (Natalie) i Milom Kunis.

Povezana vest:  FEST PO PRVI PUT U BIOSKOPU CINEPLEXX UŠĆE SHOPPING CENTER

Slede 17. marta holivudska komedija „Ljubav i drugi stimulansi“ (Love and Other drugs), 24. marta španski film „Poslednji cirkus“ (Balada triste de la trompeta), 31. marta kineski „Detektiv Di i misterije fantomskog plamena“, a istog dana stiže i „Ne dozvoli mi da odem“ (Never Let Me Go) sa Kirom Najtli (Keira Nightley).

Iz MCF-a su najavili da će „Koriolan“ (Coriolanus) Rejfa Fajnsa (Ralph Fiennes), sniman delom u Srbiji, doći u domaće bioskope tokom aprila ili maja, paralelno sa evropskom distribucijom, ali se za tačan datum još čeka „strategija koju će producenti napraviti posle Berlinskog festivala“.

Istog dana kad i „Rio 3D“, 14. aprila, stiže i francuska „Overena kopija“ (Copie conforme) sa Žilijet Binoš (Juliette Binoće), a 22. aprila drama „Voda za slonove“ (Water For Elephants) sa Robertom Patisonom (Pattison), glumcem hit filmskog serijala „Sumrak“ (Twilight).

Povezana vest:  Džoana Rouling piše enciklopediju o Hariju Poteru

Slede 5. maja „Koji je tvoj broj“ (What’s Your Number) i komedija „Moja žena za ukras“ (Potiće) sa Žerarom Deparđeom (Gerard Depardieu) i Katrin Denev (Catherine Deneuve), a 19. maja drama „O ljudima i bogovima“ (Des hommes et des dieux).

Novi nastavak serijala „Iks men“ (X Men) „Iks men: Prva klasa“ stiže 2. juna, a MCF za 21. jul najavljuje ljubavnu komediju „Monte Karlo“ (Carlo), kao i novu verziju naučno-fantastične „Planete majmuna“ (Rise of the Apes) za 4. avgust.