farrah-fawcettIzostanak komemoracije Fari Foset na Oskarima nije greška

Izvršni direktor američke filmske akademije Brus Dejvis (Bruce Davis) izjavio je da Fara Foset (Farrah Fawcett) nije uključena u komemorativni segment prilikom dodele Oskara u nedelju, zato što je ona prvenstveno bila TV glumica. 
Komitet koji je birao materijal za tradicionalno podsećanje na značajne osobe iz sveta kinematografije koje su preminule u prethodnih godinu dana, teška srca je odlučio da ne uvrsti Faru Foset, rekao je Dejvis. 
On je rekao da nije začuđen što su neki članovi njene porodice i poštovaoci time povređeni. 
Porodica glumice je izdala saopštenje u kojem se navodi da je „duboko ožalošćena“ i „ucveljena što je isključena takva međunarodna ikona koja je iz mnogih razloga bila inspiracija mnogih“. 
Dejvis je dodao da su on i članovi komiteta zaključili da je Fara Foset bila mnogo poznatija po „izvanrednom radu na televiziji“ i da bi bilo mnogo prikladnije da joj oda počast televizijska akademija na dodeli nagrada Emi. 
Na pitanje zašto je u komemorativni segment uključen Majkl Džekson (Michael Jackson), a mnogo glumci izostavljeni, Dejvis je objasnio da se kralj popa nedavno mogao videti u popularnom filmu „This Is It“. 
I Fara Foset i Majkl Džekson su umrli 25. juna 2009. godine. 

Povezana vest:  "Osvetnici" ruše sve rekorde i u Americi!