hobbitposter1

P. Džekson: Ne uzbuđuju me kritike na račun „Hobita“

 

Reditelj Piter Džekson rekao je da ga preterano ne uzbuđuju kritike na račun njegovog filma „Hobit“. Džekson je nedavno prikazao 10-minutni klip svog dugoočekivanog filma, rađenog prema romanu Dž.R.R.Tolkina, koji je zbog drugačijeg načina snimanja naišao na podeljena mišljenja.

-To ne iznenađuje jer je reč o nečem novom – rekao je Džekson „Holivud riporteru“. „Ali, na kraju, to je različito na pozitivan način, naročito za 3D i naročito za epske filmove“.

Povezana vest:  Ridli Skot o prednastavku Osmog putnika

-Mislim da je reč o kreativnoj alatki. Zalaganje da se držimo nečega što nam je poznato je pomalo uskogrud način posmatranja na stvari u industriji koja je suočena sa opadanjem broja publike – rekao je on.

Njegov 3D „Hobit“ snimljen je sa 48 frejmova po sekundi dok je holivudski standard 24 frejma. Snimak je zbog toga na okupljanju vlasnika bioskopa u Las Vegasu nazvan „negledljivim“, a neki su čak rekli da liči na „televizijski film“.

Povezana vest:  Montevideo danas na Filmskom festivalu u Moskvi

-Potrebno je vreme da se naviknete. Deset minuta nije dovoljno – rekao je Džekson. „Takođe, drugačiji je osećaj gledati skup klipova, a drugačije kada se gledaju i likovi i priča“.

Džekson je rekao da ne namerava da foršpan za film snimi koristeći tehniku 48 frejmova po sekundi.

-Trejler od dva i po minuta ne pruža dovoljno vremena da se naviknete na kvalitet snimka. Za iskustvo od 48 frejmova vam je potreban ceo film – objasnio je on.

Povezana vest:  U petak počinje drugi Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival

Prvi deo „Hobita“ pojaviće se u bioskopima u decembru.