igre_gladi_7

Objavljene nominacije za MTV filmske nagrade

 

Hit komedija „Deveruše“ i naučno-fantastični blokbaster „Igre gladi“ vode po broju nominacija za MTV filmske nagrade (MTV Movie Awards). Ova dva ostvarenja imaju po osam nominacija, uključujući za najbolju filmsku ekipu, najboljeg novog glumca i film godine.

U trci za titulu najboljeg filma u protekloj godini su još „Hari Poter i relikvije smrti2“, „Služavke“ i „Sumrak saga: Praskozorje1“. Za najbolju glumicu nominovane su Ema Stoun, Ema Votson, Dženifer Lorens, Kristen Vig i Runi Mara, a u muškoj kategoriji nadmetaće se Čaning Tejtum, Danijel Redklif, Džozef Gordon-Levit, Džoš Hatčerson i Rajan Gosling.

Povezana vest:  Ališa Silverstone trudna

Za najboljeg novog glumca/glumicu nominaciju su dobili El Fening, Melisa Mekarti, Liam Hemsvort, Runi Mara i Šejlin Vudli. MTV je objavio nominacije u 12 kategorija, uključujući šest novih, poput „najbolje bitange na filmu“ i „strava glume“. Za razliku od prethodnih, ove godine je umesto glasovima publike nominovane izabrao panel glumaca, producenata, agenata i filmskih profesionalaca.

Povezana vest:  Sutra u Sarajevu premijera filma Andželine Džoline

Kako prenosi agencija AP, pobednike će i dalje birati publika, onlajn glasanjem. Ovogodišnja, 21. svečana dolela MTV filmskih nagrada biće održana 3. juna u Los Anđelesu.