CC2011cyanB

Cinema City otvara konkurs za kreativne ideje za kratkometražni film
 
SAE institut pojaviće se i ove godine u okviru Cineyouth akademskog programa internacionalnog filmskog festivala Cinema City.  Na osnovu prošlogodišnjeg uspeha, deo međunarodne mreže fakulteta iz oblasti digitalnih medija koje obuhvataju audio inženjering, digitalnu filmsku produkciju, veb i mutimedije, kao i 3D animaciju, ponudiće kroz praktičan rad zainteresovanim mladim kreativcima priliku da nauče korisne lekcije iz oblasti filma putem interaktivnih radionica.
Zainteresovani kandidati, koji imaju između 18 i 25 godina, mogu se prijaviti za učešće na SAE radionicama koje će se odvijati između 18 i 24. juna u Novom Sadu za vreme festivala, tako što će do 1. juna poslati svoju kratku biografiju, ideju za kratkometražni film u obliku jedne stranice teksta i 10 fotografija na adresu [email protected].
Poželjno je da kandidati imaju sopstveni DSLR  (Digital Single Lens Reflex), tj. digitalni aparat sa izmenljivom optikom, ali su dobrodošli i oni koji imaju bilo kakav aparat koji može da beleži video zapis.
Kao temu predlažemo budući Festival i aktivnosti oko istog – od projekcioniste, filmova,  gostiju, publike, atmosfere grada Novog Sada do portreta, intervjua, vinjeta i apstraktnih impresija.
Pored toga što će kandidatima na realizaciji ideja pomagati određeni iskusni režiser, oni će moći i da uživaju u ostalim segmentima festivala, što znači da gledaju filmove, pohađaju master klasove poznatih i afirmisanih ljudi iz sveta filma, da se korak po korak upoznaju sa procesom kreiranja filma, kao i da se druže i razgovaraju sa gostima festivala.
Završeni radovi biće premijerno prikazani i ispraćeni stručnim komentarima, a kandidati će nakom završetka radionice dobiti i specijlane diplome od Cinema City festivala i SAE Instituta.
Cilj ovog programa koji je nastao u saradnji sa SAE Institutom, najvećim svetskim privatnim fakultetom za digitalne medije, jeste da zainteresovani mladi kreativci nauče korisne lekcije iz oblasti filma i procesa njegovog stvaranja.

 

Povezana vest:  Potresne scene za kraj filmskog spektakla "Kralj Petar Prvi"