Frankofonija-FlajerFRANKOFONIJA u Domu omladine

Od 18. do 21. marta, okviru programa“MESEC FRANKOFONIJE“, uDomu omladine Beograda biće održana dva programa -Filmski festival Frankofonije i besplatan koncert sastava“Les Doigts de l’Homme“(Čovekovi prsti).
Na Filmskom festivalu Frankofonije od 18. do 21. marta u sali Amerikana prikazaćemo filmove iz Francuske, Belgije, Švarcajske, Tunisa, Kanade, Alžira i Srbije. Akcenat je stavljen na teme koje analizariju sukobe tradicije i modernog, urbanog i ruralnog, kao i pitanja identiteta i tolerancije. Cena ulaznice je 100 dinara po projekciji.
Bend „Les Doigts de l’Homme“, koji svira manuš džez na tragu Đanga Rajnharta, nastupiće na besplatnom koncertu 21. marta od 21h u sali Amerikana. Posebno briljiraju na koncertnim nastupima, zbog virtuoznog gitarskog izvođenja, ali i duhovitog, bliskog odnosa kojeg ostvaruju tokom nastupa sa svojom publikom. 
Međunarodna organizacija Frankofonije okuplja 56 zemalja kao punopravne članice, 3 pridružena člana i 14 zemalja posmatrača, među kojima je i Srbija. Niz manifestacija koje se organizuju tokom ovog meseca u čitavoj Srbiji imaju za cilj da podsete na postojeće veze zemalja Frankofonije i razviju nove oblike saradnje među njima. 

Povezana vest:  Monako: Porodica Grimaldi nezadovoljna filmom o Grejs Keli