kristen_stewart_snow-white-set

„Snežana i lovac“ ubedljivo najgledaniji film proteklog vikenda

Fantazijski spektakl „Snežana i lovac“ se mimo svih očekivanja smestio na prvo mesto najgledanijih filmova proteklog vikenda u bioskopima širom Sjeverne Amerike.

U svom prvom vikendu prikazivanja film inspiriran istoimenom bajkom zaradio je 56,3 miliona dolara što je 30 miliona više nego što je filmska industrija očekivala.

-Nismo očekivali više od 40 miliona posebno kad imate u vidu naslov koji odbija muške gledaoce – rekao je Niki Roko iz distribucijske kompanije Universal Pictures.

Povezana vest:  Bredli Kuper i Lejdi Gaga premijerno u filmu koji ostavlja bez daha

Iako distributeri na projekcijama nisu očekivalu pripadnike jačeg pola, koji preferiraju akciione filmove, podaci pokazuju da su i oni u velikom broju došli pogledati „Snežanu i lovac“ što je rezultiralo dobrom zaradom i prvim mestom na listi najgledanijih.

„Snežana i lovac“ je u inostranstvu zaradila dodatnih 39 miliona što je u totalu 95 miliona dolara u prvom vikendu prikazivanja. U filmu glume Kristen Stjuart, Šarliz Teron i Kris Hemswort.

Povezana vest:  Održana premijera filma "Hrabri Vitez Trenk".

Na drugom mestu ovog vikenda smjestio se treći nastavak „Muškaraca u crnom“ sa 49,3 miliona dolara. Film „The Avengers“ još uvek se dobro drži. Proteklog vikenda je bio treći najgledaniji film u američkim bioskopima inkasiravši 20, 3 miliona dolara.

Deset najgledanijih filmova u američkim kinima (zarada u milionima dolara):

1. „Snjeguljica – 56,3

2. „Muškarci u crnom 3“ – 29,3

Povezana vest:  Međunarodna priznanja za "Novembarskog čoveka"

3. „The Avengers“ – 20,2

4. „Battleship“ – 4,8

5. „Diktator – 4,7

6. „The Best Exotic Marigold Hotel“ – 4,6

7. „What to Expect When You’re Expecting“ – 4,4

8. „Dark Shadows“ – 3,8

9. „Chernobyl Diaries“ – 3

10. „For Greater Glory“ – 1,8