Popularna serija ‘Gossip Girl’ od sutra kreće kod naših komšija 

gossip-girl-promo-2„Gossip Girl“ ili „Tračara“, je kultna serija o mladim bogatašima s Manhattana koja je u SAD-u ušla u treću sezonu prikazivanja, a od sutra će i hrvtaski tinejdžeri imati prilike da je gledaju na drugom programu HTV-a. Da li će uskoro i naš javni servis ili neka od nacionalnih televizija početi da prikazuje ovu hit seriju ne znamo, ali se nadamo da kalbovski operateri neće ponedeljkom uveče isključivati drugi program HVT-a.
Ova teen sapunica o životu bogatih trendsetera iz visokog njujorškog društva, prepunom intriga i ljubavnih pustolovina, osvojila je u kratkom roku gledaoce širom sveta, a na nju su se navukle i pripadnice prve lige celebrity faca kao što su Victoria Bechkam i Lady GaGa koje su kasnije ostvarile i „cameo“ uloge. 
-Potpuno sam opsednuta tom serijom – priznala je Victoria za britanski Marie Claire.
Kontraverzna pevačica Lady GaGa otkrila je da ju je u svet elite s Manhattana uvela mlađa sestra koja je velika obožavateljka ove serije koja je počela da se prikazuje u septembru 2009. na američkoj kablovskoj mreži The CW.
-Moja sedamnaestogodišnja sestra redovno prati seriju. Ja nisam ništa znala o seriji dok me nisu pozvali da gostujem u jednoj epizodi. Rekla sam to sestri i ona je počela da vrišti da moram da prihvatiti ulogu. Zatim sam počela da gledam seriju i oduševila me je. Sad sebe smatram velikim fanom – kaže ova otkačena GaGa. 
gossip-girl-cast-photoU prvoj epizodi serije školom se proširi vist da se Serena van der Woodsen, nekadašnja najveća party girl vratila u grad, i to od izvora od kojega saznaju sve važne vesti: s bloga sveznajuće, ali izuzetno tajnstvene Tračare. 
Nitko ne zna ko je Tračara (glas joj pozajmljue glumica Kristen Bell), ali svi se u tom ekskluzivnom i začaranom krugu oslanjaju na njenu web stranicu i ekskluzivne informacije koje se potom šire brzinom svetlosti internetom. 
Čak se i Serenina najbolja drugarica Blair Waldorf iznenadi kada sazna da je Serena iznenada završila svojevoljni progon u internat i vratila se na Manhattan. Pratiti nestalna prijateljstva, ljubomore i gužvu u tombogatom i složenom svetu nije nimalo lako, ali to je ono što Tračara radi najbolje…
Dramatični raskidi, nervi slomovi, problemi s drogom i čestim promenama partnera, uobičajene su teme s kojima se glavni junaci serije suočavaju dok idu u privatne škole na njujorškom Upper East Sideu, provode se u najelitnijim klubovima i ručaju u ekskluzivnim restoranima. 
Osim uzbudljivim zapletima, junaci te serije oduševljavaju i svojim modnim stilom pa mnogi kažu da je „Tračara“ u tom modnom aspektu nasledila Seks i grad. 
Besprekorno obučene (za šta je zaslužan stilista Eric Daman), bogate naslednice s Manhattana diktiraju neke nove modne trendove, a njihove modne kombinacije često potpisuju poznati dizajneri. Zaštitni znak spletkama sklone bubalice Blair Waldorf (igra je Leighton Meester) njeni su bezbrojni rajfovi za kosu, a Serena van der Woodsen (Blake Lively), njena najbolja prijateljica i povremena neprijatelj, svoju zavidnu figuru ponosno ističe u kratkim haljinicama, otvorenim majicama, uskim farmerkama i uz puno kul modnih detalja. Osim njih dve, svojim stilom se izdvaja i Jenny Humphrey (Taylor Momsen) kojoj je najveća želja da postane modna kreatorka,a tu je i devojka egzotičnih crta lica boho rokerka Vanessa Abrams (Jessica Szohr). Ništa manje nisu zanimljivi u vizualnom pogledu ni njihove muške kolege: Chuck Bass (Ed Westwick), Nate Archibald (Chase Crawford), Dan Humphrey (Penn Badgley) i Carter Baizen (Sebastian Stan). 
Serija „Tračara“ („Gossip Girl“) snimljena je po ukupno pet bestselera Cecily von Ziegesar, koje je kod nas izdala izdavačka kuća Čarobna knjiga, a cena im je po 486 dinara. Scenario serijie potpisujue Josh Schwartz i Stephanie Savage koji su radili i na popularnoj seriji „The O.C.“, a reditelj je Mark Piznarski.

Povezana vest:  Adamu Sendleru rekordnih 11 nominacija za "Zlatnu malinu"