Ustanicka_ulica

„Ustanička ulica“ u takmičarskom programu Sarajevo film festivala
 
Film “Ustanička ulica” (Redemption Street) biće prikazan u okviru takmičarskog programa, osamnaestog po redu, Sarajevo film festivala koji se održava od 6. do 14. jula 2012.
Na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, 12. jula pre početka projekcije prošetaće ekipa filma koju čine producent i glavni glumac Gordan Kičić, reditelj Miroslav Terzić, glumci Uliks Fehmiu, Rade Šerbedžija, izvršni producent filma Snežana Penev, direktor fotografije Miladin Čolakovič, scenograf Aljoša Spajić, montažer Dejan Urošević, kompozitor Ivan Brkljačić.
Sinopsis: Mladi tužilac dobija slučaj koji mora da drži u najvećoj tajnosti. Dosije koji mu dospeva u ruke, krije strašne tajne, a klupko zločina počinje da se odmotava i vodi jako visoko, tamo gde niko do sada nije mogao doći…
Ove godine se, inače, obeležava desetogodišnjica uvođenja takmičarskog programa na Sarajevo film festivalu i on je u potpunosti posvećen igranim, dokumentarnim i kratkim filmovima iz centralne i jugoistočne Evrope. Žirijem takmičarskog igranog programa predsedava Kornél Mundruczó, reditelj iz Mađarske, a članovi su Frederic Boyer, umetnički direktor Tribeca film festivala, Francuska/SAD, Ada Condescu, glumica iz Rumunije, Eva Diederix, menadžerka Elle Driver, Francuska i Igor Martinović, direktor fotografije, SAD. Filmovi koje je izabrala selektorka SFF-a, Elma Tataragić u trci su za nagradu Srce Sarajeva. Više o festivalu na sajtu: www.sff.ba
„Ustanička ulica“ je nedavno imala promociju na Kanskom festivalu na kome je producentska kuća Filmkombajn potpisala ugovor sa jednom od najvećih i najuticajnijih distributerskih kuća Fortissimo, zaduženom za distribuciju filma i međunarodne festivale.

 

Povezana vest:  Počelo snimanje filma "Everest"