novak_djokovic_pariz_2012_1

VIMBLDON 2012

Danas na terenu Ðoković, Tipsarević i Troicki

 

Petog dana takmičenja na Gren slem turniru u Vimbldonu u petak na terene izlaze najbolji srpski teniseri, svetski reket broj 1 Novak Ðoković, Janko Tipsarević kao i Viktor Troicki. Sva trojica igraju mečeve šesnaestine finala, a Ðoković sastaje se sa Čehom Radekom Štepanekom, 27. teniserom na ATP listi, kojeg je do sada pobedio u šest od sedam međusobnih duela. Osmi duel na programu je od 14 sati, a ukoliko zabeleži novi uspeh Ðoković će u osmini finala igrati sa boljim uz meča Troicki – Huan Monako (Argentina).

Povezana vest:  Nikola Ćirić najbolji senior

Tipsarević se sastaje sa Rusom Mihailom Južnjim, koji trenutno zauzima 33. mesto na svetskoj rang listi. Do sada su odigrali četiri meča na ATP turnirima i skor je nerešen 2:2, a sutrašnji duel na programu je između 16 i 18.30 sati.

Pobednik čeka u osmini finala boljeg uz meča Alehandro Falja (Kolumbija) – Denis Istjomin (Uzbekistan).

Povezana vest:  Nadal rutinski do polufinala turnira u Dohi

Troickom predstoji težak zadatak u duelu protiv Monaka, 14. tenisera sveta, iako je u dosadašnjim susretima bio uspešniji i vodi sa 2:1. Sutrašnji meč na programu je od 12.30 sati. Pobednik se u osmini finala sastaje sa boljim iz meča Ðoković – Štepanek.