ozzy_osbourne

BELGRADE CALLING 2012

Metal spektakl Ozija Ozborna i Kalta na Ušću (FOTO)

 

Slavni, kontraveryni Ozi Ozborn sa svojim prijateljima, naravno, priredio je večeras, drugog dana muzičkog festivala “Belgrade Calling”, metal spektakl koji je oduševio oko 13.000 fanova, okupljenih u parku Ušće. Frontmena benda ”Black Sabbath”, koji je prvi put nastupio u srpskoj prestonici, okupljeni su dočekali vrištanjem.

-Neka ludilo počne – poručio je Ozborn, dok se iz publike čulo skandiranje “Ozi, Ozi, Ozi”.

Pored originalnog člana grupe „Black Sabbath“, basiste Gizera Batlera, i dvojice velikih majstora gitare, Sleša i Zaka Vajlda, sa harizmatičnim Ozbornom svirali su i članovi njegovog benda – basista Rob Blasko Nikolson, gitarista Gas Dži, klavijaturista Adam Vejkman i bubnjar Tomi Klufetos.

Na listi hitova grupe „Black Sabbath“ u čijem je izvođenju umesto obolelog gitariste Tonija Ajomija učestvovao njegov sledbenik u svetu najboljih gitarista ikad – Sleš, kao i Batler, našli su se “Iron man”, “War pigs”, “Mr. Crowly”, “Shot in the dark”, “Suicide Solution”.

Povezana vest:  S.A.R.S. dobio Youtube priznanje

Ozborn je tražio od publike da bude glasna i one najbliže bini prskao gustom penom i polivao vodom, kao i sebe. Na oduševljenje fanova, koji su sve vreme horski pevali, Ozbornu se pre pesme “Fairies Wear Boots” pridružio Vajld. U ponoć Ozborn je poželeo publici laku noć uz zahvalnost što su prisustvovali njegovom koncertu, da bi se ubrzo pojavio na sceni sa Vajldom, Slešom, Batlerom i članovima svog benda i svi zajedno izveli hit benda “Black Sabbath” – “Paranoid”, što je kulminiralo vatrometom.

Pre Ozborna, nove pesme predstavio je “The Cult”, koji se nakon godinu dana od nastupa u Beogradskoj areni, vratio u Beograd. Publika iz Srbije i regiona imala je priliku da, osim starih hitova, čuje numere “Lusifer”, “For the animal”, “The Wolf” sa novog albuma “Choice of Weapon”.

Povezana vest:  SADE official warm up party

Nakon koncerta pevač Ian Astburi se pridružio novinarima u pres centru, gde su mu svi prišli kako bi se fotografisali sa njim, a dotrčala je i publika koja se našla u blizini i preko žičane ograde se pozdravljala sa njim. Iako, fotografi nisu imali prilike da ga slikaju ispred bine?!

Koncert benda „Black Label Society“ biće upamćen po dugoj solaži osnivača Zaka Vajlda, tokom koje je publika nemo posmatrala, da bi ga zatim sa podignutim rukama vrištanjem pozdravila. Isto je ponovljeno i kada se Vajld nešto kasnije pridružio Oziju. Metal bend “Paradise Lost” došao je takođe sa novim materijalom “Tragic Idol”, a okupljeni su se podsetili i numera “Erased”, “As I die”, “The Enemy”, “Forever failer”…

Povezana vest:  Fusion bina: Eva Braun, Veliki prezir, Nežni Dalibor, Laibach, Superhiks...na Egzitu

Drugo veče festivala otvorio je norveški blek metal bend “Satyricon” pesmama “King”, “Now Diabolical”, “The Wolfpack”, “Darkness shall be eternal”, “Fuel for Hatred”…

-“Šteta što sviramo u ovim letnjim uslovima, ali drago nam je što smo u Srbiji – rekli su Norvežani koji važe za jedan od najmračnijih bendova, a beogradskoj publici su poručili da se vraćaju sledeće godine sa novim albumom. Makedonski bend “Sanatorium” zatvara drugo veče “Belgrade Calling”.

Trećeg dana festivala nastupaju “Ugly Kid Joe”, “The Horrors”, “Public Image Limited”, “The Darkness”, “Faith No More” i “The Sisters of Mercy”.

PHOTO: ataimges.rs

{vsig}BLC_2012_2{/vsig}