christopher-nolan_3

Nolan: „Gospodar prstenova“ kao inspiracija za Betmena

Američki reditelj Kristofer Nolan otkrio je da mu je trilogija Pitera Džeksona „Gospodar prstenova“ poslužila kao inspiracija za film „Uspon mračnog viteza“, i da je celo snimanje trećeg filma o Betmenu bilo odloženo na mesec dana zbog trudnoće glumice Marion Kotiljar.

Reditelj je, kako prenose američki mediji, rekao da prvobitno nije želeo da snimi treći film o Betmenu, naročito posle uspeha „Mračnog viteza“.

Povezana vest:  U planu rimejk Šefa nad šefovima Larsa von Trira

-Retko kada se pojavi dobar treći deo – rekao je Nolan „Entertejnment vikliju“. „Ali, setio sam se trilogije “Gospodar prstenova“ svaki put kada bih snimao film“.

-Ono što je Piter Džekson uradio je potpuno različito. On je imao celu priču za tri filma, fizički je mogao da ih snimi ođednom. Ja sebe ne mogu da zamislim u takvoj priči. Mislim da je to jedno od najvećih dostignuća u istoriji filma – rekao je Nolan.

Povezana vest:  Al Paćino o ulozi Fila Spektora

On je ponovio da više neće snimati filmove o Betmenu, ali smatra da bi Žena mačka En Hatavej mogla da dobije solo film.

Nolan je, u intervjuu listu „Vog“, rekao da je zbog trudnoće francuske oskarovke odložio snimanje trećeg nastavka filma, jer je želeo da ona glumi u filmu i da je, kada se Kotiljarova vratila na snimanje, celoj njenoj porodici bio dozvoljen dolazak na set.

Povezana vest:  Tom Henks kao kapetan broda koji su oteli somalski pirati

On je rekao i da je fasciniran glumicom koja je Oskara dobila za ulogu Edit Pjaf u filmu „Moj život u ružičastom“ i nazvao ju je „superženom“.

Novi Betmen u srpskim bioskopima počinje da se prikazuje 24. jula.