X men Prva klasa 1

Na proleće počinje snimanje nastavka „X-Men: First Class“
 
Snimanje nastavka filma „Iks men: Prva klasa“ (X-Men: First Class) počinje na proleće, premijera se očekuje u julu 2014. godine, a autori najavljuju da će biti „veći“ od prethodnog.
Sajmon Kinberg, koji je bio producent prethodnog filma, trenutno radi na priči nastavka sa rediteljem Metjuom Vognom i scenaristom Džejn Goldmen, koji takođe stoje iza prethodnog ostvarenja.
Kinberg je podsetio da je budžet filma „Iks men: Prva klasa“ bio 160 miliona dolara i predviđa da će nastavak koštati više, prenosi magazin „NME“.
-Ne znam koliko će nam para trebati. Treba prvo da završimo scenario pre nego što odredimo budžet, ali pretpostavljam da će film biti spektakularniji od prethodnog, na šta imamo pravo s obzirom na uspeh ostvarenja ‘Iks-men: Prva klasa’ – rekao je Kinberg.
Poredeći novi film sa njegovim prethodnikom, Kinberg je najavio da će biti pođednako dramatičan, ali više „epski i mitski“.
On je okarakterisao projekat kao „izuzetno ambiciozan“ i konstatovao da je drugačiji od svih prethodnih filmova o „Iks-men“ junacima, a opet slavi ih.
Ranije ove godine, Kinberg je otkrio da će novi film iz serijala „Iks-men“ biti posvećen liku Magneta, koga je u prethodnom delu igrao Majkl Fasbender.
-Magneto je u franšizi zlikovac, ali on je mnogo komplikovanija osoba u mlađem dobu. On je neko prema kome gajite simpatije, do koga vam je stalo i za koga navijate. Iako se nužno ne slažete sa njegovim metodama, razumete njegovu filozofiju – objasnio je Kinberg.

 

Povezana vest:  Selekcije „Best of Europe”, „Europe 4 kids” i “Klasici na Trgu” u predfestivalskom programu 29. Festivala evropskog filma Palić