vrisak_iz_druge_sobe_1

„Vrisak iz druge sobe“ od sutra u bioskopima
 
Norveški psihološki horor „Vrisak iz druge sobe“ od sutra će se prikazivati u domaćim bioskopima. Glavnu ulogu u filmu igra sve popularnija skandinavska glumica Numi Rapas.
Za ulogu u ovom filmu, Numi Rapas je na Međunarodnom filmskom festivalu u Rimu osvojila nagradu za najbolju glumicu, a „Vrisak iz druge sobe“ nominovan je za devet nagrada „Amanda“, uključujući i nagradu za najbolji film i najbolju glumicu, koje će Norveški filmski institut dodeliti u avgustu ove godine. Na Međunarodnom festivalu horora i SF filma u Francuskoj, film je osvojio nagradu kritike i trijumfovao u kategoriji „najbolji film“.
Ana i njen osmogodišnji sin sele se na tajnu lokaciju, kako bi pobegli od čoveka koji ju je zlostavljao. U strahu od toga da će je bivši muž pronaći, Ana kupuje bebi alarm i sve vreme osluškuje šta se dešava u sobi njenog sina. Jedne noći, nakon što je začula vrisak i zastrašujuće zvuke, Ana izbezumljeno trči u sobu, ali shvata da bebi alarm hvata zvuke iz nekog drugog stana. Nakon što je pobegla iz jedne noćne more ona upada u drugu, iz koje mora da se izvuče kako ne bi izgubila razum i dete.
Numi Rapas se domaćoj publici predstavila intrigantnom ulogom Lizbet Salander u švedskoj trilogiji „Milenijum“ 2009. godine. Od tada, ona uspešno razvija i svoju holivudsku karijeru, te smo ove godine imali prilike da je vidimo u najnovijem ostvarenju Ridlija Skota, naučno fantastičnom filmu „Prometej 3D“.
„Vrisak iz druge sobe“ režirao je norveški reditelj Pol Šleteun, najpoznatiji po hororu „Vrata do vrata“, kome je ovo četvrti dugometražni film. Svi njegovi filmovi igrali su na prestižnim svetskim festivalima, u Kanu, Veneciji i Torontu. Šleteun je takođe poznati reditelj reklamnih spotova, a njegovi filmovi se dobro prodaju na međunarodnom tržištu. Na osnovu dva njegova dugometražna filma snimiće se i filmovi u Americi i Australiji.

 

Povezana vest:  Nikola Rakočević među 10 najboljih mladih evropskih glumaca