brave-movie

U septembru komedije, akcije i dečji filmovi
 
Tokom septembra u srpske bioskope stižu dečji filmovi „Hrabra Merida“ i „Meda“, akcioni horor „Pritajeno zlo: Osveta“, komedije „Glasajte za mene“ i „Uhvati ritam 4: Revolucija“, najavili su domaći distributeri „Tak“ i „Taramaunt“.
Jesenju sezonu u domaćim bioskopima 1. septembra otvara novi anim irani film studija „Piksar“, u režiji Marka Endrujsa i Brende Čepman, o plahovitoj ćerki kralja Fergusa koja će se, u želji da sama kroji svoj život, suprostaviti drevnom običaju i izazvati haos u kraljevstvu.
Film će se prikazivati sinhronizovan i titlovan, u 2D i 3D verziji, a junacima su glasove pozajmili Keli Mekdauel, odnosno Milena Moravčević, Bili Konoli (Nenad Ćirić), Ema Tomson (Vesna Stanković), Kevin Mekid (Branislav Platiša), Kreg Ferguson (Dragan Vujić Vujke), Robi Koltrejn (Slobodan Beštić), Džuli Volters (Gorica Popović) i drugi.
Komedija „Glasajte za mene“ Džeja Rouča stiže u bioskope 6. septembra. Po sinopsisu, zaplet nastaje kada dugogodišnji kongresmen Kem Brejdi (Vil Farel) napravi veliki javni ispad, zbog čega, neposredno pre početka izbora, grupa bogatih direktora pronalazi suparničkog kandidata, naivnog Martija Haginsa (Zek Galifianakis), direktora lokalnog turističkog centra.
U početku, Marti deluje kao poslednji izbor ali, uz podršku svojih novih dobrotvora, surovog menadžera kampanje i uz porodične veze u politici, on postaje takmičar koji zadaje glavobolje harizmatičnom Kemu.
„Meda“ Seta Mekfarlan, sa Markom Valbergom i Milom Kunis u glavnim ulogama, je komedija u kojoj se kombinuje igrani film i kompjuterska animacija.
Priču Džona Beneta (Valberg), koji mora da reši pitanje voljenog plišanog mede koji je oživeo kao posledica dečje želje i od tada odbija da se odvoji od njega, publika će gledati od 13 septembra.
Na repertoaru domaćih bioskopa biće i peti nastavak akcionog horora „Pritajeno zlo“, od 13. septembra, i četvrti deo komedije „Uhvati ritam“, od 20. septembra.
U petom delu uspešne filmske franšize, stvorene po uzoru na popularnu igricu, smrtonosni T virus “Ambrela Korporacije“ nastavlja da pretvara stanovništvo u legije krvoločnih zombija. Jedina nada ljudske rase, Alis (Mila Jovović) probudiće se u najtajanstvenijem delu “Ambrela Korporacije“ i otkriće nove detalje svoje misteriozne prošlosti.
Film je režirao Pol V.S. Anderson, a igraju i Mišel Rodrigez, Šon Roberts, Kevin Durand.
U filmu „Uhvati ritam 4: Revolucija“ Skota Spira, Emili dolazi u Majami s namerom da postane profesionalna igračica i ubrzo se zaljubljuje u Šona, vođu plesne trupe. Kada bogati biznismen zapreti da sruši mesto u kome je smeštena Šonova trupa, Emili mora da ih ubedi da svoje umetničke nastupe pretvore u protest.
Za 20. septembar bila je najavljena i premijera drame „Gangsterski odred“ Rubena Flajšera, u kojoj glavne uloge igraju Šon Pen, Rajan Gosling, Ema Stoun, Džoš Brolin, Nik Nolti, ali je ona odložena za iduću godinu posle masakra na premijeri poslednjeg Betmena u Koloradu kada je 12 osoba poginulo.
Studio „Vorner bros“odlučio je nedavno da iz filma izbaci spornu scenu ubistva u bioskopu i odloži premijeru za 11. januar.

 

Povezana vest:  Novozelanđani: "Srednja zemlja" ne da Hobita