pijev zivot 3

Očaravajući trejler za film „Pijev život“

Na Jutjub kanalu distributera „MCF MegaCom Film“ objavljen je domaći trejler za prvi 3D film Oskarom nagrađenog reditelja Anga Lija, „Pijev život“,  koji u bioskope stiže krajem godine.

Pi je mladić koji sa porodicom putuje brodom na kome se, između ostalog, nalaze i divlje životinje. Na otvorenom moru brod zadesi oluja, a Pi, sam i ne znajući gde su ostali, uspeva da se spasi. Kada ispliva na površinu, on ugleda čamac za spasavanje. Na čamcu se, međutim, nalazi ogroman bengalski tigar.

Povezana vest:  Promocija filma "Tri musketara" u TC Ušće (FOTO)

Film prati nekoliko meseci tokom kojih se Pi bori za opstanak na okeanu, suočen sa divljom životinjom i nepreglednim vodenim prostranstvom. „Pijev život“ je i topla ljudska priča o veri, nadi i borbi za opstanak, i vizuelno opčinjavajuća avantura na otvorenom moru.

„Pijev život“ kritičari koji su imali priike da vide snimljene delove filma svrstavaju u jedne od najznačajnijih filmova ove godine, i pominju kao ozbiljnog kandidata za dodelu Oskara 2013. godine.

Povezana vest:  Ko je Marvelov Antman čije nas superherojske avanture očekuju u bioskopima

Film je zasnovan na istoimenom romanu, bestseleru poznatog kanadskog pisca Jana Martela.

Trejler pogledajte OVDE!

O reditelju

Karijera reditelja Anga Lija traje već 20 godina, a 2005. godine je nagrađen Oskarom za režiju filma „Planina Broukbek“, a 2000. godine njegov film „Skriveni zmaj, pritajeni tigar“ nagrađen je Oskarom kao najbolji film van engleksog govornog područja. Li je poznat i po ostvarenjima „Razum i osećajnost“, „Hulk“, „Taking Woodstock“.

O piscu

Jan Martel je autor zbirki priča „Činjenice iza Rokamatiovih iz Helsinkija“ (The Facts Behind the Helskinki Roccamatios, 1993) i „Na kraju smo pojeli decu“ (We Ate The Children Last, 2004), kao i romana „Ja“ ( Self, 1996) i „Beatriče i Vergilije“ (2010). Za  roman „Pijev život“, koji kritičari porede sa knjigama kao što su „Guliverova putovanja“, „Robinson Kruso“ i „Starac i more“, dobio je 2002. godine svetski priznatu nagradu Man Buker. Ova knjiga prevedena je na četrdeset jedan jezik, a na listi bestselera „Njujork tajmsa“ provela je pedeset sedam nedelja.

Povezana vest:  Gradonačelnik Korensa demantovao tvrdnje o venčanju Anđeline Džoli i Breda Pita